Veste buna. Unde poti pleca in concediu fara sa te testezi

De putin timp Turcia a intrat in zona verde, iar zeci de romani au profitat si au plecat cu prima cursa Paralela 45, spre Antalya. Majoritatea isi anulasera vacantele din cauza pandemiei si din cauza testarii sau izolarii timp de 14 zile.

Romanii au profitat de faptul ca Turcia a intrat in zona verde, unde nu mai este necesara testarea impotriva COVID si nici izolarea la intoarcerea in tara.

”In Turcia in general nu se cere test si atunci oamenii merg mai linistiti si mai cu incredere. In situatia in care este temperatura putin mai mare se face test la intrare. Sunt toate conditiile pentru ca turistii sa aiba o vacanta frumoasa”, spune Alin Burcea, proprietar Paralela 45.

“Antalya este preferata de turisi nu doar datorita masurilor mai putin severe de acolo, ci pentru serviciile ireprosabile.

Antalya este, ramane si va fi una dintre destinatiile foarte iubite de romani pentru ca are cam tot ce le place romanilor. Aceasta nebunie de all-inclusive care nu inseamna numai mancare, inseamna foarte multe lucruri intr-un spatiu mare”, adauga Alin Burcea.

Citeste si articolul :   Imagini apocaliptice din Turcia si Grecia, dupa cutremurul devastator de 7 grade.

Turistii pot opta pentru asigurari medicale care acopera riscul infectarii cu COVID-19, pretul fiind intre 14 si 20 de euro.

“Incepand cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicata masura inchiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime si a obligativitatii efectuarii celor 14 zile de carantina la intrarea in Turcia.

Astfel, cu exceptia interdictiei impuse cetatenilor turci si cetatenilor straini de a intra, respectiv de a iesi pe cale rutiera dinspre/catre Iran, toate celelalte restrictii de intrare/iesire pe cale aeriana/maritima si rutiera impuse tuturor cetatenilor turci si straini sunt anulate.

La intrarea in Turcia vor fi efectuate controale de sanatate tuturor cetatenilor turci si straini. In cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sanatatii va dispune masurile necesare.”, scrie mae.ro.

Autor