Italia are vaccin impotriva coronavirusului. Cand incep testarile pe oameni

O companie din Italia a dezvoltat un vaccin impotriva noului coronavirus, care a provocat peste 21.000 de morti in aceasta tara, si il va testa pe oameni la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat, in caz de succes, “sa poata fi distribuit la nivel mondial in 2021”, relateaza EFE miercuri, potrivit Agerpres.

“Am incheiat testele de laborator si vom testa acest candidat la vaccin pe un numar de 500 de persoane, oferite voluntar, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, astfel incat, daca vom avea succes, sa-l putem distribui in 2021”, a declarat intr-un interviu acordat agentiei spaniole Matteo Liguori, director general al companiei italiene Irbm.

Publicitate

Infiintata in 2009 in localitatea Pomezia (centru), aceasta companie, care opereaza in sectorul biotehnologiei moleculare si chimiei organice, este una dintre cele mai reputate din tara dupa ce in 2014 a lucrat la dezvoltarea unui vaccin impotriva Ebola.

Acum, o echipa de cercetatori si tehnicieni ai Irbm si ai filialei sale Advent lucreaza neobosit la un posibil vaccin impotriva COVID-19. Testele de laborator s-au incheiat si se va trece la administrarea de doze unor persoane sanatoase, pentru a vedea cum reactioneaza sistemul lor imunitar, si a-i verifica toxicitatea.

Testele pe oameni vor incepe luna aceasta in Marea Britanie, in colaborare cu Institutul Jenner al Universitatii Oxford.

“Colaboram cu ei de zece ani si inca de la inceput s-a stabilit ca testele sa fie realizate in Marea Britanie, si nu in Italia”, a spus Liguori.

El a explicat cum va fi procesul: cercetatorii vor izola asa numita proteina “spike”, un element cheie al virusului pentru a patrunde in celula si a “replica materialul sau genetic si a-l insera intr-un virus similar celui al gripei”. “Acest virus cu proteina ‘spike’ va fi introdus in organismul uman pentru a se activa sistemul imunitar si a se genera astfel anticorpi”, a precizat Liguori.

Citeste mai multe pe kanald.ro

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.