Printul Charles, un nou mesaj pentru romani: “Mergeti in vacanta la voi in tara”

Printul Charles este un admirator al Romaniei si promoveaza de fiecare data tara noastra. De curad, mostenitorul coroanei britanice a facut un apel la romani.

“Romania este o tara uimitor de diversa, de la Delta Dunarii, cea mai mare si mai salbatica zona umeda a Europei, la padurile, izvoarele si manastirile Bucovinei, Moldovei si Maramuresului, colinele Apusenilor sau intinderile nelocuite ale Harghitei, colectiile nepretuite din muzeele Bucurestiului sau frumusetea salbatica a defileului Portile de Fier, castelele, muntii si satele sasesti ale Transilvaniei sau vaile retrase ale Banatului si Crisanei.

Mostenirea istorica a Romaniei se intinde in trecut pana la fortaretele dacilor si cetatile grecesti Histria si Argamun. O atat de bogata diversitate naturala si culturala reunite sub acelasi drapel e remarcabila si e una dintre caracteristicile care fac din Romania acest colt deosebit al Europei. Remarcabila in aceeasi masura este hotararea poporului roman de a-si conserva si pastra patrimoniul, de a nu lasa sa se piarda mestesugurile si traditiile si de a pastra ce-i mai bun din trecut pe masura ce construieste un viitor mai senin. Ma bucura nespus ca numeroasele comori ale Romaniei ajung sa fie cunoscute si apreciate de tot mai multi oameni”, spune  Printul Charles intr-un clip de 5 minute.

Citeste si articolul :   Gabriela Firea, reactie dura la adresa lui Klaus Iohannis: „Partinitor pana la Dumnezeu si inapoi!“

Publicitate

Publicitate

Printul Charles ii indeamna pe romani sa-si descopere tara

“Anul acesta traim cu totii momente de profunda schimbare, in care vietile noastre au fost bulversate de prima pandemie majora din istoria contemporana. Este o perioada de imensa incertitudine si teama nu doar pentru siguranta celor din jurul nostru, a prietenilor si familiilor noastre, ci si pentru viitoarea bunastare si mijloacele de trai ale atator oameni. Peste tot in lume tarile si-au inchis granitele si oamenii au fost nevoiti sa puna capat calatoriilor.

Sunt constient de efectul devastator al acestei situatii asupra sectorului turistic, a hotelurilor, restaurantelor si altor intreprinderi turistice, dar si a milioanelor de locuri de munca ce depind de ele. Dar timpul petrecut acasa ofera, la randul sau, nenumarate ocazii minunate de a explora si de a descoperi. Pe masura ce restrictiile sunt eliminate oamenii vor dori sa calatoreasca din nou si sa redescopere lumea din jurul lor.

E de inteles ca multi vor dori sa ia primul avion si sa schimbe familiarul cu o gura de aer strain. Totusi, acum e momentul ideal sa ne redescoperim radacinile si sa refacem legatura cu mostenirea noastra. Sunt convins ca romanii care vor face astfel vor gasi nenumarate motive sa se bucure si sa fie mandri de tara lor”, a mai spus Printul Charles de Wales.

Citeste si articolul :   Romania depaseste iar 10.000 cazuri noi de infectii cu SARS – CoV – 2

Din cauza pandemiei, printul nu a mai putut vizita Romania in acest an

“In ce ma priveste, Romania ocupa un loc deosebit in inima mea. Il numar printre stramosii mei pe Vlad Tepes, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizita o parte din mine se simte acasa. Voi continua, atat cat imi va sta in putinta, sa pledez pentru importanta protejarii si celebrarii comorilor unice ale Romaniei, a satelor, a cladirilor istorice, a traditiei culinare, a pretioasei biodiversitati, a faunei salbatice si a padurilor maiestuoase. Sunt multe locuri de explorat si turismul domestic are un potential exceptional de a crea noi locuri de munca, de a genera prosperitate pana si in cele mai izolate zone rurale. Ii incurajez, deci, pe toti romanii sa descopere bogatiile de necrezut care se afla intre granitele admirabilei voastre tari, iar atunci cand voi putea sa calatoresc din nou in Romania va fi pentru mine o ocazie deosebita pe care o voi pretui”, a mentionat Printul Charles.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.