Peste 300 de jandarmi, politisti si pompieri asigura ordinea la pelerinajul de la Nicula

Peste 300 de jandarmi, politisti si pompieri vor actiona zilnic in sistem integrat pentru asigurarea masurilor de ordine publica in timpul pelerinajului de la Manastirea Nicula, anunta Prefectura Cluj.

Potrivit Prefecturii Cluj, incepand de miercuri, se vor institui posturi si patrule mixte, pentru prevenirea si descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru indrumarea persoanelor, dar si in vederea supravegherii respectarii masurilor de protectie si a distantarii fizice.

La fata locului vor fi asigurate echipaje de interventie in scopul gestionarii unor situatii de risc sau pentru descongestionarea unor aglomerari de persoane.

”Se va actiona pentru supravegherea, dirijarea si indrumarea traficului rutier, inclusiv a mijloacelor de transport in comun, beneficiind in acest sens si de supraveghere aeriana prin intermediul unor aparate de tip drona”, au subliniat reprezentantii Prefecturii clujene.

Pe raza localitatii Nicula si pe traseele de afluire/ defluire este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice si a comertului ambulant.

Actiunile din acest an sunt sprijinite de voluntarii asociatiilor Cert Transilvania si Rescue 4×4.

Citeste si articolul :   Alerta alimentara: "Au fost confiscate si retrase de pe piata”.

In scopul acordarii primului ajutor medical calificat si a asistentei medicale de urgenta, au fost dispuse la fata locului puncte de prim ajutor medical, dotate cu ambulante destinate preluarii si tratarii urgentelor medicale, fiind operationalizat inclusiv un spital de campanie.

De asemenea, vor fi disponibili dezinfectanti de maini in zonele unde sunt preconizate afluente mari de persoane, in intreg perimetrul manastirii.

Accesul autoturismelor va fi restrictionat in zona manastirii, iar autobuzele si microbuzele se vor putea deplasa pana in localitatea Nicula.

Stationarea se va realiza in parcarile special amenajate pe traseul inspre localitatea Nicula.

Programul manifestarilor religioase se va desfasura in perioada 12-15 august, fiind oficiata liturghie arhiereasca in fiecare din aceste zile de mai multi episcopi.

Credinciosi pot participa in oricare din zilele mentionate la slujba, pentru a nu se crea aglomerari. Procesiunile religioase vor fi transmise in direct de catre postul Trinitas TV si live pe pagina de Facebook a Manastirii Nicula. Daca numarul persoanelor aflate in incinta manastirii va prezenta un grad de risc pentru sanatatea si ordinea publica, vor fi luate masurile legale necesare pentru diminuarea acestui risc, cu acordul presedintelui CJSU”, mai arata Prefectura Cluj.

Citeste si articolul :   Ponta, prima declaratie dupa aflarea rezultatelor exit-poll: "E un semn foarte mare"

Pelerinajul de la Manastirea Nicula are loc in fiecare an de 15 august, de sarbatoarae Adormirii Maicii Domnului, cand zeci de mii de credinciosi vin sa se roage la icoana facatoare de minuni a Fecioarei Maria.

Autor