S-a aflat! Cine sunt, de fapt, parintii Secretarului de Stat, Raed Arafat. Cu ce se ocupa familia sa

Raed Arafat, unul dintre cei mai importanti oameni ai momentului, vorbeste rar despre familia sa. Astfel, un jurnalist roman a ajuns la familia Sefului DSU, din Palestina si a aflat multe detalii surprinzatoare depre parintii si rudele secretarului de stat. Secretarul de Stat provine dintr-o familie foarte instarita si respectata.

Desi a copilarit intr-o vila somptuoasa din cel mai select cartier al orasului, asezata pe o colina insorita si cu o gradina plina de plante exotice si arbori aducatori de umbra, Raed Arafat a fost obisnuit inca de mic cu munca.

Familia lui Raed Arafat se afla in orasul Nablus .

Nablus este situat in nordul Cisiordaniei. Nasir Arafat este var cu Raed Arafat si  e un arhitect atasat de orasul sau, in care a copilarit si Raed. Cei doi sunt veri de tata. Familia Arafat n-are nicio legatura cu defunctul lider palestinian Yasser Arafat, dar este una  respectata si a fost foarte bogata, in Nablus. Potrivit spuselor oamenilor, ei au detinut peste un sfert din proprietatile imobiliare din oras. Varul Nasir ii numeste pe ai sai ”negustori educati”. O parte dintre membrii au absolvit Harvard sau Cambridge iar afacerile s-au concentrat initial pe negotul cu haine/costume specifice locului si pe fabricarea sapunului din ulei de masline.

Familia Arafat a avut 4 fabrici de sapun, din cele 34 care inca functionau in Nablus, in perioada britanica a Palestinei.

Raed Arafat nu s-a ocupat de afaceri, dorinta lui a fost sa se faca medic. Tatal lui, Daud Arafat, isi dorea ca Raed sa preia afacerile familiei si a fost nemultumit de alegerea lui Raed.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, despre valul 4: “Este posibil ca ajungem la un numar mai mare de copii infectati "

“Ii mergea mintea, si-a construit singur afacerile. A devenit unul dintre cei mai bogati din oras. Cand a aparut radioul in regiune, el a adus difuzoare din Japonia sau Coreea si le-a asamblat aici, in carcase. A facut o fabricuta pe care apoi a vandut-o. Inainte sa moara, pusese la cale o afacere de import cu ceasuri elvetiene, dar n-a mai apucat”, a spus Nasir Arafat despre tatal lui Raed Arafat..

Mama lui Raed Arafat a trecut de 80 de ani si traieste intr-o vila care se afla intr-o zona rezidentiala, pe inaltimile orasului Nablus. Casa este trecuta in declaratia de avere a secretarului de stat de la Interne.

Doamna Arafat nu si-a vazut de ceva vreme fiul acaparat de medicina si de functia din Romania.

“Deseori ii spun ca Romania l-a luat de langa noi. Noi doi ne vorbim doar la ocazii de familie si de sarbatori, ne felicitam”, a mai spus Nasir despre Raed.

„Raed era medic de cand era mic. Chiar si cand se juca impreuna cu ceilalti copii era un doctor. Tin minte ca asa ii si spuneau, Doctorul Raed. In timpul verii, in tabere, ii invata pe copii despre medicina de urgenta si primul ajutor. Asta-i pasiunea, asta-i rostul lui in viata: medicina“, spune si varul lui Raed, Maher Arafat.

Autor