Adevarul despre tratamentul care l-a salvat pe Alexandre Eram, sotul Andreei Esca.

Andreea Esca, prezentatoarea stirilor de la PROTV,  a acordat primul interviu dupa ce s-a aspus ca a fost infectata cu noul virus. Vedeta a recunoscut ca a avut aceasta boala, dar si sotul si fiul.

Prezentatoare a spus ca cel mai afectat a fost sotul ei, Alexandre Eram. Acesta a fost dus la Terapie Intensiva si i s-a aplicat un tratament cu plasma. Andreea Esca a declarat ca acest tratament i-a salvat viata barbatului.

”Avem in minte ca forma grava a acestei boli o fac cei care au boli cronice, care au niste probleme anterioare. Sotul meu, un barbat de 50 de ani, care nu are nici o boala cronica, care nu fumeaza, care face sport, duce o viata foarte ordonata, a facut cea mai grava forma dintre noi trei. Plamanii lui au fost extrem de afectati intr-un timp extrem de scurt. Organismul a reactionat violent intr-un timp scurt si foarte repede a ajuns la terapie intensiva. Imi tot spunea: «Nu mai pot, nu mai pot. Este groaznic! Cred ca asa arata iadul»” , a povestit prezentatoarea.

Sotul Andreei Esca, tratat cu plasma autoimuna

Publicitate

Conform spuselor Andreei Esca, Alexandre Eram a beneficiat de tratament cu plasma autoimuna. Acest tratament a dat rezultate foarte bune in mai multe tari. Multi medici sustin ca este foarte bun.

Citeste si articolul :   Faceti cunostinta cu adevaratele sotii ale celor mai bogati barbati din lume

“La un moment dat mi-a scris Alex un mesaj, pentru ca nu mai putea sa vorbeasca, si mi-a spus: nu stiu ce sa fac, ma simt rau, din ce in ce mai rau si mi se propune sa fac aceasta trasfuzie cu plasma de la bolnavi, pentru ca altfel va fi mult mai rau. Sigur ca avea dubiile lui, pentru ca e vorba de o transfuzie si te gandesti la tot felul de lucruri, insa am spus da, da, spune da si hai sa facem asta pentru ca lucrurile se vad ca nu merg inspre bine. Ceea ce s-a si intamplat si am facut foarte bine ca am facut aceasta alegere, pentru ca a inceput sa i se imbunatateasca considerabil starea de sanatate.”

Ce este transfuzia cu plasma autoimuna

Este o metoda de transmitere a anticorpilor dezvoltati de o persoana care s-a vindecat catre o alta care inca se lupta cu virusul.

Primele terapii cu plasma au fost administrate de medicii chinezi, apoi de cei israelieni, germani si americani.

In tara noastra, procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus, aflati in stare critica, a inceput in luna aprilie.

Citeste si articolul :   Smiley, revoltat dupa ce Andreea Esca a recunoscut ca a avut COVID -19: ”O cunosc si stiu...

Potrivit medicilor, fiecare pacient vindecat de COVID-19 poate furniza 600 de mililitri de plasma autoimuna, momentul oportun pentru o astfel de recoltare fiind la 14 zile dupa vindecare cand anticorpii s-ar afla in forma maxima.

Ce spun medicii despre acest tratament

Aceasta forma de tratament nu ar prezenta efecte adverse, prof. Dr. Mihaela Dorobat, directorul Spitalului Clinic de Boli Infectioase “Sfanta Parascheva” din Iasi mentionand ca, in lipsa unui vaccin de preventie, aceasta terapie e “de prima linie”.

De asemenea, profesorul Dorel Sandesc, presedintele Comisiei ATI din Ministerul Sanatatii, a numit acest tratament drept „o terapie eroica, de salvare”.

„Anticorpii acestia functioneaza practic ca un medicament, deci iti asigura imunitate pentru cateva saptamani, poate cateva luni, si este foarte, foarte utila in primul rand pentru cadrele medicale, care sunt expuse zilnic la o cantitate foarte mare de incarcatura virala, si va fi probabil foarte utila pentru persoanele din categoriile de mare risc, persoane batrane sau persoane care au comorbiditati’, explica doctorul Mihnea Bostina, specialist virolog.

Cine poate fi tratat cu aceasta terapie

Citeste si articolul :   Frica a pus stapanire pe tine – uite cum poti sa scapi de ea

De aceasta terapie pot beneficia doar persoanele de peste 18 ani, diagnosticate cu COVID-19, aflate in stare critica si cu o progresie rapida a unei pneumonii severe, ventilati mecanic de mai putin de 10 zile sau in pragul intubatiei si ventilatiei mecanice. De asemenea, acestia trebuie sa se afle intr-o sectie de ATI dintr-un spital desemnat prin ordin al ministrului Sanatatii pentru tratamentul pacientilor COVID-19 si avizat de Comisia de A.T.I.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.