Situatie fara precedent in spitalele din Romania. Un medic face dezvaluiri de ultima ora

Spitalele din Romnaia se afla intr-o situatie foarte grea din cauza pandemie de COVID- 19. Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucuresti, a vorbit despre ceea ce se intampla in spital, dar si de ce se tem pacientii infectati cu noul virus.

„In ultimele doua zile suna oameni cu teama ca nu vor gasi loc in spital. Cam asta incepe sa apara in intrebarile pe care le pun pacientii si apartinatorii. Au trecut patru luni de cand ingrijim pacientii infectati cu coronavirus. Personalul medical este obosit, dar partea care este cea mai importanta si care ne doare este ca acest val nu s-a terminat.

Din pacate numarul de cazuri care este in crestere ne face sa nu ne gandim la concedii, iar cei care pleaca in concediu pleaca cu gandul ca pot oricand sa fie rechemati la locul de munca daca numarul de cazuri va creste.

Citeste si articolul :   Veste proasta, din pacate. Bilant ingrijorator anuntat de autoritati

Iar acest lucru nu este deloc confortabil, atat timp cat vedem ca in jurul nostru persoane care sunt rugate sa respecte regulile repetate de atatea ori de fiecare dintre noi, nu le respecta.

Publicitate

Colegii mei sunt obositi, colegii mei insa sunt la spital, suntem toti acolo, suntem pentru cei care au nevoie de noi, insa cu siguranta dupa patru luni dreptul la a petrece cateva zile alaturi de familie il vrem si noi.

Publicitate

Nu stiu daca acest lucru va fi posibil in urmatoarea perioada pentru ca numarul de cazuri este in crestere.

In acest moment toate paturile din Terapie intensiva sunt ocupate. Astazi a fost un numar foarte mare de internari si pe sectie, pana in acest moment sunt peste 10 cazuri de pacienti confirmati internati pe sectie. Mai sunt foarte putine locuri si pe sectie.

Daca vom interna in acelasi ritm si zilele urmatoare, cu siguranta vom ajunge la limita maxima de pacienti pe care putem sa ii manageriem, chiar daca posibilitatile de externare acum sunt extrem de lejere.

Citeste si articolul :   COVID-19 in Romania: 2.668 de cazuri noi si 75 de decese in ultimele 24 de ore

Problema este ca pacientii care ajung sunt pacienti cu forme moderate si severe, media de varsta este in scadere, iar personalul este obosit.

Oamenii care au ajuns la noi sunt surprinsi ca au contactat boala, nu le vine sa creada ca trec prin aceasta experienta, speriati de evolutia care ar putea sa o aiba.

In ultimele doua zile suna oameni cu teama ca nu vor gasi loc in spital. Cam asta incepe sa apara in intrebarile pe care le pun pacientii si apartinatorii. „Mai aveti cumva locuri ca sa venim si noi?”. Ceea ce cred ca nu este tocmai confortabil pentru cei care suntem acasa”, a declarat Beatrice Mahler.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.