Un nou focar de COVID- 19 in Romania.

Autoritatile anunta un nou focar de COVID- 19. La Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara au fost depistate pozitiv sapte asistente medicale si o liftiera,

Directia de Sanatate Publica (DSP) a declansat o ancheta epidemiologica pentru a determina modul in care au fost infectate.

„Este un focar COVID-19. Sunt cinci asistente de la sectia de Boli Infectioase, una de la Reumatologie, o asistenta de la Dermatologie si o liftiera. Se face o ancheta epidemiologica”, a declarat astazi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al DSP Hunedoara, Delia Bada.

Potrivit purtatorului de cuvant, in judetul Hunedoara sunt la aceasta ora 76 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 40 au refuzat internarea in spital. Cei 40 de bolnavi prezinta forme asimptomatice sau usoare ale infectiei si sunt monitorizati de catre medicii de familie.

Publicitate

Potrivit datelor comunicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategica, de la inceputul pandemiei in judetul Hunedoara au fost consemnate 728 de cazuri de COVID-19.

Citeste si articolul :   Rusia a inceput testarea vaccinului impotriva Covid-19. 40.000 de locuitori au fost deja vaccinati

Ca urmare a cresterii numarului de cazuri de infectare cu noul virus, autoritatile au decis prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile. Astfel, masurile de relaxare care trebuia sa se ia din 15 iulie au fost anulate.

“In aceste conditii, in care nu doar ca nu scade numarul bolnavilor, ba creste iarasi, este evident ca starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile. Deci, starea de alerta va fi prelungita. Insa se vor pastra doar restrictiile care sunt acum in vigoare”, a spus Klaus Iohannis in conferinta organizata miercuri.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.