Inca doua focare de COVID-19 in Romania

Au fost depistate inca doua focare de COVID- 19. In judetul Timis au fost depistate doua noi focare de coronavirus.

Primul focar a fost depistat de autoritati la Spitalul de Psihiatrie Gataia. Autoritatile au depistat mai multi bolnavi  infectati cu noul virus. Potrivit informatiilor furnizate, sase persoane au coronavirus. Precizam ca toti pacientii sufera de boli cronice

Pacientii infectati de cadrele medicale

Astfel, se vehiculeaza ca bolnavii s-ar fi infectat chiar de cadrele medicale.  Angajatii spitalului nu ar fi respectat masurile de protectie.

Directia de Sanatate Publica Timis a inceput o ancheta epidemiologica la Spitalul de Psihiatrie Gataia, unde a fost gasit focarul.

Focar  de COVID – 19 si la fabrica de carne Smithfield din Timis

Un alt focar a fost descoperit si la fabrica de procesare a carnii Smithfield din Timis. S-au depistat opt angajati, cetateni vietnamezi, care au fost testiati pozitiv cu coronavirus, dupa ce compania a facut testarea tuturor angajatilor.

Ludovic Orban a transmis un nou mesaj in cara face apel la romani sa respecte regulile si masurile ce privesc oprirea raspandirii noului virus. Premierul spune ca tara noastra se afla intr-un moment in care numarul de infectari cu coronavirus trebuie “sa ne ingrijoreze”.

Citeste si articolul :   Un nou focar intr-un mare spital din tara. Zeci de persoane sunt infectate

“Fac un apel catre romani sa respecte regulile, sa inteleaga ca suntem intr-o situatie in care numarul de infectari trebuie sa ne ingrijoreze si mai transmit un mesaj: atunci cand un cetatean roman nu respecta regulile si se pune in pericol, risca sa se imbolnaveasca nu numai el.

Atunci cand se imbolnaveste, se pune in pericol nu numai pe sine, ci ii pune in pericol pe toti cei apropiati lui, in primul rand familia – sotia, copiii, parintii – prietenii, colegii de birou, pentru ca virusul nu iarta pe nimeni, iar in momentul in care o persoana este infectata pentru ca nu a respectat regulile riscul de transmitere a virusului catre cei apropiati este maxim”, a declarat premierul.

Autor