Raed Arafat, propunere in starea de alerta

Seful DSU, Raed Arafat, face o noua  propunere Guvernului. Totul are legatura cu starea de alerta

Arafat, a prezentat premierului Ludovic Orban un proiect de hotarare ce face referire la modificarea anexelor Hotararii de Guvern care a prelungit starea de alerta in Romania.

Seful DSU a spus urmatoarele: „Daca permiteti introducerea proiectului de Hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea Anexelor nr. 1 si 3 la Hotararea Guvernului nr 476/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”

Orbanl a acceptat, iar propunerea lui Raed Arafat a fost adaugata pe ordinea de zi suplimentara a sedintei.

Ce contin cele doua anexe la care face referire Arafat

Hotararea Guvernului nr 476/2020 a fost publicata pe data de 16 iunie 2020. In prevedere se mentioneaza prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul Romaniei, incepand cu data de 17 iunie, pentru 30 de zile. Anexa 1 include masuri pentru cresterea capacitatii de raspuns, iar Anexa 3, masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc.

Citeste si articolul :   Carantina de sarbatori? Arafat a spus adevarul

Orban spunea ca alerta va mai dura atat timp „cat va fi necesar”, mentionand ca virusul este inca foarte activ in comunitate.

„Atata timp cat nivelul de raspandire a virusului in societate se mentine la un nivel ridicat este necesara starea de alerta, este cazul care permite autoritatilor, dar si cetatenilor, institutiilor, companiilor sa aplice toate regulile de protejare a sanatatii romanilor”, a declarat Ludovic Orban, la Romania TV.

Autor