ULTIMA ORA: Lovitura dura pentru Romania. Vela, la raport

Lovitura dura pentru Romania. Vela, la raport. Marcel Vela, ministrul de Interne a prezentat astzi  privind combaterea traficului de persoane in Romania.

Tara noastra se afla la coada listei in ceea ce priveste astfel de masuri, iar raportul Departamentului de Stat al SUA e iar unul negativ.

Ambasadorul SUA: Romania nu indeplineste standardele minime pentru a stopa traficul de persoane.

“Raportul contureaza imaginea generala a actiunilor anti trafic din Romania. In acest an, autoritatile din Romania au manifestat o preocupare constanta pentru prevenire si combaterea traficului de persoane.

Publicitate

MAI a actionat strategic ca in acest an sa avem un raport bun, sa evitam sa avem un raport negativ pentru al treilea an consecutiv.

Lovitura dura pentru Romania. Vela, la raport

MAI si-a facut datoria in tot ceea ce inseamna combaterea si prevenirea traficului de persoane, aici mentionez discutii avute cu Ministerul Justitiei, DIICOT, reprezentantii scolilor si ai societatii civile”, a mentionat Vela.

Citeste si articolul :   Ce inseamna si ce presupune instituirea starii de urgenta in Romania

Raportul privind traficul de persoane (2019)

“Guvernul Romaniei nu indeplineste in totalitate standardele minime in vederea eliminarii traficului de fiinte umane, insa depune eforturi semnificative in acest sens. Aceste eforturi includ inclulparea mai multor suspecti de trafic de persoane si adoptarea unei strategii nationale pe cinci ani si a unui plan national de actiune.

Lovitura dura pentru Romania. Vela, la raport

Cu toate acestea, guvernul nu a demonstrat eforturi sporite comparativ cu perioada anterioara de raportare.

Instantele au condamnat un numar semnificativ mai mic de traficanti, iar autoritatile au identificat un numar considerabil mai mic de victime, continuand declinul multianual al acestor eforturi. Coruptia endemica si presupusa complicitate la infractiuni de trafic de persoane au continuat nepedepsite, in special in cazul functionarilor publici care exploatau minore aflate in centre de plasament de stat.

In continuare, judecatorii nu au beneficiat de pregatire specializata pentru cazurile de trafic de persoane si lucrul cu victimele, ceea ce a avut efecte negative asupra protectiei martorilor, returnarii victimelor si condamnarii traficantilor.

Citeste si articolul :   Raluca Turcan, anunt despre pensiile romanilor

Mai mult, insuficienta finantare de catre guvern a serviciilor de asistenta si protectie a continuat sa fie o problema, lasand majoritatea victimelor neprotejate, predispuse la noi traume si vulnerabile la noi acte de trafic de persoane.

Drept urmare, Romania a fost retrogradata si inclusa in Nivelul 2 Lista de monitorizare.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.