Concert caritabil international. Se strang bani pentru vaccinuri si tratamente pentru coronavirus

O reuniune mondiala la nivel inalt si un concert caritabil vor avea loc sambata, anunta Comisia Europeana. Scopul este colectarea de fonduri suplimentare pentru dezvoltarea si distribuirea universala de vaccinuri, teste si tratamente pentru coronavirus.

„Trebuie sa investim in producerea de vaccinuri cu o viteza si la o scara fara precedent. Si trebuie ca acest vaccin sa aiba un pret abordabil. O sarcina de o astfel de amploare nu poate fi realizata decat daca intreaga lume isi uneste eforturile. Acesta este motivul pentru care colaboram cu Global Citizen si cu artisti din toata lumea”, a spus presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Concertul caritabil va fi prezentat de actorul Dwayne Johnson si va fi sustinut, printre altii, de Chloe x Halle, Christine and the Queens, Coldplay, For Love Choir, J Balvin, Jennifer Hudson, J’Nai Bridges impreuna cu Gustavo Dudamel, Los Angeles Philharmonic & YOLA (Youth Orchestra Los Angeles), Justin Bieber si Quavo, Lin-Manuel Miranda.

Citeste si articolul :   Rasturnare de situatie in cazul primarului din Sangeorz-Bai care si-a filmat fiica minora, dezbracata, in genunchi.

De asemenea, vor participa si o parte din distributia a spectacolului original produs pe Broadway Hamilton, cu Jimmy Fallon & The Roots, Miley Cyrus, Shakira, Usher si Yemi Alade.

Publicitate

Inainte de concert, in cadrul reuniunii la nivel mondial „Obiectivul nostru mondial: Uniti pentru viitor” vor interveni secretarul general al ONU, António Guterres, presedintele Frantei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg, si prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson.

Publicitate

Vor participa la discutii lideri, artisti si sustinatori ai proiectului din intreaga lume, printre care Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo si Ken Jeong.

La reuniunea la nivel inalt vor participa, de asemenea, experti si lideri de opinie precum Brittany Packnett Cunningham, Melinda Gates, dr. Vin Gupta, Derrick Johnson – presedintele NAACP, Phumzile Mlambo-Ngcuka – directoarea executiva a UN Women, Eddie Ndopu, Kate Upton si Justin Verlander.

Concertul va fi transmis in direct de posturi din intreaga lume, pe site-ul web dedicat dar si pe platforme precum Apple Music & the Apple TV app, Beats 1, Brut, Deezer, Insight TV, NBC News Now, The Roku Channel, TIDAL, Twitch, Twitter, Vodafone si Vodafone TV, Vogue Paris, Yahoo! si YouTube.

Citeste si articolul :   Veste buna la sfarsit de saptamana. Autoritatile au facut anuntul oficial.

Donatiile anuntate vor sprijini mai multe organizatii, printre care Gavi – alianta pentru vaccinuri, Fondul global de lupta impotriva HIV/ SIDA, tuberculozei si malariei, UNITAID, Fondul OMS de raspuns solidar la pandemia de COVID-19.

Campania „Obiectivul nostru mondial: Uniti pentru viitor” a fost lansata in 28 mai de Comisia Europeana si de Global Citizen,o organizatie internationala de promovare si de aparare a drepturilor civile.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.