Un cutremur de 7,4 grade a lovit Mexicul

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,4 a lovit marti sudul Mexicului, ucigand cel putin o persoana, declansand alerte de tsunami in zonele de coasta din apropiere, relateaza Reuters.

O persoana a murit in statul Oaxaca, a anuntat guvernatorul Alejandro Murat, dupa ce cutremurul a lovit statul. Serviciul seismologic al tarii a declarat ca un tsunami pe coasta Oaxaca este in curs, nivelul marii crescand cu 60 de centimetri pe plaja Huatulco, o destinatie populara pentru turistii americani si canadieni.

Publicitate

Agentia de protectie civila din Mexic a recomandat locuitorilor sa se indeparteze de coasta.

Cutremurele de peste 7 sunt capabile sa produca pagube importante si victime. Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 care a lovit Mexicul in 2017 a ucis 355 de persoane in capitala si in statele din jur.

Publicitate

U.S. Geological Survey a anuntat ca epicentrul cutremurului de marti a fost situat la 69 km nord-est de orasul Pochutla, dar s-a produs la mica adancime, la doar 26 km sub suprafata pamantului.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.