24 iunie, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul: Cea mai puternica rugaciune pe care s-o rostesti in aceasta zi

CALENDAR ORTODOX 24 IUNIE, Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.  Sfantul Ioan Botezatorul a fost fiul preotului Zaharia si a Elisabetei, potrivit crestinortodox.ro. Ioan s-a nascut cu sase luni inaintea Mantuitorului Hristos. Nasterea sa a fost vestita de catre ingerul Gavriil lui Zaharia, in timp ce acesta slujea la templu.

Rugaciunea care se rosteste in aceasta zi:

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezatorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, inca inainte de a te naste, sa-i pregatesti pe oameni pentru venirea Fiului Sau, iar multimile atrase de faima sfinteniei tale si de puterea Duhului Sfant, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocaintei in semn de convertire la Dumnezeu.

Tatal ceresc ti-a destainuit pe Fiul Sau, cand a voit sa fie botezat de tine si tu l-ai facut cunoscut ucenicilor tai, zicand: „Iata Mielul lui Dumnezeu, care ridica pacatul lumii!”

Aceasta chemare atat de mare, pe care Insusi Mantuitorul nostru a recunoscut-o, cand a spus ca nu s-a nascut un om mai mare decat tine, nu te-a facut mandru, ci ti-a dat cea mai adanca smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei.

Citeste si articolul :   Patru bauturi ale caror beneficii sunt extrem de exagerate

Si El trebuie sa creasca, iar eu sa ma micsorez!” Tu ai voit sa-ti jertfesti viata pentru a apara sfintenia casatoriei, infruntandu-l pe regele Irod, care traia nelegitim cu sotia fratelui sau. Te rugam mijloceste-ne la Dumnezeu o sincera convertire si o iubire puternica fata de El, ca sa-L urmam tot timpul vietii noastre, iar la sfarsit sa-L preamarim pentru toata vesnicia. Amin”.

Autor