Taxa COVID: Cat platesti in plus la service-urile auto

In urma rapoartelor facute de cetateni, Protectia Consumatorului a inceput controalele la service-urile auto. Facturile au fost umflate si cu 500% ca urmare a introducerii Taxei Covid.

”Controlul a demarat la inceputul saptamanii trecute, nu este vorba despre o taxa Covid, ci este vorba despre furnizarea unor informatii inorecte, in opinia noastra, in legatura cu tarifele de manopera, cat si adaosurile comerciale de la anumite piese practicate de anumite service-uri. Exista si service-uri care se comporta corect cu clientii.”, a spus Paul Anghel, director Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.

”Exista si situatii in care am gasit, spre exemplu, la masina autohtona la Dacia, ora de manopera 59 lei + TVA, afisat in service, iar in momentul in care a fost emisa factura, aceasta a fost de 350 lei sau 450 lei + TVA. Consideram ca aceste umflari ale preturilor se fac in mod abuziv, fara informarea consumatorilor nici prealabila, nici in timpul reparatiilor.”, a mai declarat reprezentantul ANPC.

Taxa Covid la service-urile auto: Ora de manopera pe hartie: 59 lei +TVA, in realitate: 350 – 450 lei + TVA.

Publicitate

Pana in momentul de fata au fost controlate 250 de unitati de service. Amenzile incep de la 1.000 pana la 10.0000 de lei pe partea de informare si pot ajunge la un miliard de lei, in functie de cifra de afaceri, pentru practici comerciale incorecte, inselatoare.

Ce trebuie sa faci ca sa nu fii pacalit de service-urile auto

Cei care au nevoie de servicii de reparatie trebuie sa se informeze si sa verifice cu atentie informatiile referitoare la service-uri, sa ceara un deviz estimativ de reparatie.

Daca exista nelamuriri cereti oferte si de la alte service-uri. Daca preturile sunt foarte mari, discutati cu un expert. Nu platiti serviciile daca ati fost pacalit! Incercati sa va intelegeti pe cale amiabila cu reprezentantii unitatii de service, iar daca acestia nu remediaza problema, puteti face reclamatii la institutiile statului.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.