Veste buna pentru acesti romani. Masura se ridica de azi, 23 aprilie.

Primaria municipiului Constanta a anuntat ca restrictiile impuse in zilele de vineri, sambata si duminica vor fi ridicate incepand de azi, 23 aprilie. Carantinarea de weekend nu va mai fi aplicata in municipiul Constanta deoarece rata de infectare a scazut sub 3,5 la mia de locuitori.

Primarul Vergil Chitac va convoca, azi, Comitetul Locale pentru Situatii de Urgenta pentru a decide ce alte masuri de relaxare ar putea fi adoptate.

In contextul actual nu mai este nevoie de o hotarare CJSU

Potrivit deciziilor autoritatilor, pentru relaxarea restrictiilor in zonele unde incidenta este ridicata, nu este nevoie de o hotarare CJSU. In cazul in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 3,5 la mia de locuitori, atunci restrictiile nu mai raman in vigoare.

Publicitate

De asemenea, primariile localitatilor aflate sub aceste restrictii sunt obligate sa informeze atat locuitorii, cat si operatorii economici, cu privire la ridicarea restrictiilor, scrie Realitatea de Constanta.

Citeste si articolul :   Veste buna! Traian Berbeceanu anunta relaxarea restrictiilor

Si Prefectura Ilfov a dat liber la circulatie

Vesti bune pentru si pentru cei care locuiesc in localitatile Berceni, Dobroesti si Otopeni. Potrivit ultimelor informatii transmise de Prefectura Ilfov, acestea au iesit din carantina joi seara, la ora 22,00.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov a adoptat, in sedinta de joi, hotarari de incetare a masurii de carantina zonala pentru aceste localitati. In ceea ce priveste incidenta cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, aceasta este joi de 5,95 in Berceni, 5,23 in Dobroesti si 5,59 in Otopeni.

Reamintim ca, Berceni si Otopeni au intrat in carantina din 18 martie, pentru o perioada de 14 zile. Aceasta masura a fost prelungita din 1 aprilie cu doua saptamani si din 15 aprilie cu sapte zile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.