Cat va mai dura starea de alerta in Romania

Premierul Ludovic Orban a fost intrebat cat va mai dura starea de alerta

Orban: Vom avea stare de alerta atata timp cat virusul este in comunitate

”Atata timp cat nivelul de raspandire a virusului in societate se mentine la un nivel ridicat este necesara starea de alerta, este cazul care permite autoritatilor, dar si cetatenilor, institutiilor, companiilor sa aplice toate regulile de protejare a sanatatii romanilor”, a spus Orban.

Premierul spune ca multe persoane publice au un comportament ”iresponsabil” si au instigat la nerespectarea regulilor.

”Din pacate, sunt foarte multi oameni in viata publica, politica, care au un comportament iresponsabil, care au instigat literalmente cetatenii romani la nerespectarea regulilor pe care le-am stabilit. Se vede foarte clar din datele prezentate public ca avem un nivel de raspandire ingrijorator. (…) Cresterea nu e una care sa ne determine sa luam alte masuri de restrictie, dar este o crestere”, a adeclarat premierul.

Orban critica pe cei care spun ca cifrele sunt manipulate

Citeste si articolul :   Ce este Starea de Alerta ce s-ar putea instaura dupa data de 15 mai

”Nu manipulam nicio cifra. Avem un numar de laboratoare acreditate, aceste laboratoare fac analizele, acestea sunt niste analize care se fac dupa o metodologie, exista un sistem de centralizare. Nimeni nu poate sa manipuleze astfel de informatii. Cine lanseaza astfel de alegatii in spatiul public este complet dus cu capul”, mentioneaza Orban.

Autor