Ultima decizie a Guvernului. Cand poti merge la primele slujbe in interiorul bisericilor

Cei care vor sa asite la slujbele organizate in interiorul bisericilor o pot face incepand de duminica. Aceasta este ultima decizie a Guvernului. Starea de alerta se prelungeste cu 30 de zile. Au fost ridicate mai multe restrictii.

Hotararea trebuie votata insa si de parlamentari, care vor, printre altele, oprirea achizitiilor directe si o perioada mai scurta de interdictii.

Ludovic Orban: “Se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul tarii pe o perioada de 30 de zile”

Un numar limitat de enoriasi la slujbe

Publicitate

Ludovic Orban: “Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe si in interior. Va fi un numar redus de credinciosi care vor putea asista la slujbe in interior. Regulile vor fi stipulate foarte clar, distanta fizica, purtatul mastii in interior si dezinfectarea spatiilor comune”

Premierul nu fusese de acord cu slujbele din interior

Ludovic Orban: “Preotii, pastorii, oficiaza fara masca, corul din biserica fara masca, bisericile nu au spatii foarte largi si e foarte greu de asigurat distanta. Parada de credinta a PSD e o demagogic desantata care n-are legatura cu adevarata credinta”

Oficierea slujbelor in interiorul bisericilor va fi facuta cu un numar limitat de enoriasi, fiecare va trebui sa aiba la dispozitie 4 mp. Cei care au semne de infectie respiratorie nu vor putea intra, obiectele de cult vor fi curatate des, cei care nu vor incapea, vor asista afara la slujba. Conditiile exacte sunt stabilite, prin ordin comun, de Ministerul Sanatatii si de cel de Interne.

Reactia Patriarhiei Romane

Reprezentantii Patriarhiei Romane au anuntat ca duminica vor avea loc primele slujbe in interiorul bisericilor. Acestia au anuntat ca Biserica Ortodoxa Romana va respecta exemplar regulile si recomandarile autoritatilor.

Raed Arafat, secretar de stat MAI: “De ce pentru 30 de zile? Exista argumente, se poate explica de ce s-a propus prelungirea starii de alerta. Pentru o coordonare unica nationala. Noi nu ne intoarcem acum la o stare de normalitate Pentru a putea lua decizii rapid, la miez de noapte, decizii privind carantinarea unor locatii sau zone”

Citeste si articolul :   Doliu in lumea sportului din Romania. Fostul mare arbitru a incetat din viata la 69 de ani.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii: “Luam aceste decizii in masura in care putem avea si masuri, precautii in acest sens. Suntem intr-un moment in care putem gestiona cazurile noi Depinde doar de populatie cum respecta masurile de igiena si normele si masurile impuse de autoritati”

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.