ULTIMA ORA: Este OFICIAL! Parintii primesc liber de la serviciu daca se inchid scolile. Legea a fost promulgata

Parlamentul a decis ca parintii sa primeasca zile libere de la serviciu, platite de stat, in cazul in care se inchid scolile, iar legea a fost promulgata sambata.

Potrivit comunicatului oficial, “Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat sambata, 14 martie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant (PL-x 337/02.09.2019).”

Deja, peste trei milioane de elevi stau acasa, intr-o vacanta fortata, care s-ar putea prelungi pana la Paste.

Legea privind plata parintilor trebuie sa fie promulgata de presedinte.

Publicitate

Solutia a venit abia astazi de la parlamentari. Deputatii au adoptat o lege care le permite adultilor sa-si ia liber de la munca atunci cand se inchid scolile.

Atentie insa, nu vor putea sa-si ia liber de la serviciu ambii parintii, ci doar unul dintre ei va beneficia de aceasta masura, pe baza unei declaratii depuse la angajator. Zilele libere nu vor fi scazute din concediu, dar vor fi platite de stat cu 75% din salariu, dar suma nu poate depasi 75% din salariul mediu brut pe tara, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.