Premierul Orban, anunt pentru toti romanii. Nu se deschid

Premierul Ludovic Orban il contrazice pe  Rares Bogdan care spunea ca romanii „vor avea o surpriza”  in cu redeschiderea bisericilor. Tot premierul mai spune ca o asemenea decizie va trebui luata dupa o analiza amanuntita. Si Tataru a spus acelasi lucru.

„Am discutat in zona religioasa cu Preafericitul Pariarh si alti lideri religiosi. Le-am spus ca vom deschide la un moment dat bisericile, dar aceasta decizie trebuie luata cu precautii maxime si intr-o perioada in care nivelul de raspandire a virusului este foarte scazut. La biserica este un spatiu inchis, unde oamenii stau inghesuiti. Sa fim seriosi, nu poti sa te duci cu jandarmii sa verifici masurile de distantare. Este o chestiune si de autoreglementare din partea bisericii. (…)

Preotii nu pot sa tina slujbele cu masca pe figura. Cei care canta in cor nu pot sa cante cu masca pe fata. Daca unul e bolnav, ii imbolnaveste pe toti. Eu am incredere in biserici ca au puterea de organizare. Pe de alta parte, este inca acest virus”, a precizat Ludovic Orban.

Citeste si articolul :   Anunt important pentru elevi si parinti. Reguli noi la examene, in acest an

Ce a spus Rares Bogdan

„Cred ca pentru noi cei care mergem la biserica duminica de duminica era important. Eu inteleg si precautia domnului Tataru, se analizeaza. In viitorul foarte apropiat se vor deschide bisericile. Oamenii care participa la biserica vor avea o surpriza placuta”, a fost declaratia europarlamentarului.

Autor