Ce se va intampla cu alocatiile, de la 1 iulie

Veste proasta pentru parinti si copii. Guvernul a facut anuntul in ceea ce priveste majorarea alocatiilor. Astfel, autoritatile vor sa renunte la marirea prevazuta in luna iunie, pentru iulie.

Chiar daca membrii Guvernului si-au asumat o majorare in 5 etape a baniilor copiilor, se pare ca guvernantii planuiesc sa nu mai majoreze alocatiile in acest an.

Guvernul ar putea anula majorarea alocatiilor, programata pentru data de 1 iulie

Potrivit noului anunt, Guvernul vrea sa renunte la transa de 20% pentru alocatii, care ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 iulie. Premierul Romaniei,  Florin Citu, a spus ca este impotriva acestei decizie. Acest subiect a dus la discutii aprinse in coalitia de guvernare.

Publicitate

Publicitate

Guvernul ar putea da o ordonanta de urgenta prin care se va anula majorarea alocatiilor, daca nu se ajunge la o solutie in Parlament.
Programul initial prevedea o marire in cinci etape a alocatiilor, in 2021.

Potrivit angajamentului initial, alocatiile pentru copii trebuiau sa ajunga la 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la doi ani si copiii cu handicap. Copiii cu varste intre 2 ani si 18 ani ar fi trebuit sa primeasca pana la 300 de lei.

Citeste si articolul :   Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Alina Corbu,reactie dupa votul pe pensii

Cresterea alocatiilor trebuia sa aiba loc in cinci etape.

Prima transa includea 58 de lei in plus pentru copiii pana la 2 ani si 29 de lei pentru copiii intre 2 si 18 ani.

Majorarea prevazuta pentru 1 ianuarie 2021 a adus alocatiile la sumele de 427 lei pentru copii de pana la doi ani si 214 lei pentru copii cu varstele cuprinse intre 2 si 18 ani.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.