Cum se ingrijeste corect orhideea pentru a avea flori din abundenta

In ultimii ani, orhideea a devenit una dintre cele mai intalnite flori de interior. De multe ori acestea nu rezista dupa ce le cumparam. Ele mai nevoie de o ingrijire mai atenta. Mai ales daca vrem sa ne bucuram de flori o perioada mai mare de timp.

Iata de ce are nevoie orhideea pentru a se dezvolta frumos:

-Umiditate. Orhideea trebuie sa aiba in permanenta apa. Vara trebuie udate o data pe saptamana, iar iarna o data la doua saptamani. Apa nu trebuie sa balteasca in ghiveci, trebuie sa puneti apa la temperatura camerei pe o farfuriuta sub planta, in asa fel incat sa isi ia cata apa are nevoie. Lasati-o pentru 5 minute. Udati-o seara sau, cel mai bine, dimineata.

Publicitate

-Lumina. De obicei, orhideea nu infloreste pentru ca nu are suficienta lumina. Aceasta floare nu trebuie pusa in lumina directa a soarelui, dar nu trebuie nici private de soare. Gasiti o zona in care soarele bate o ora pe zi, in rest trebuie sa fie luminoasa incaperea.

-Fertilizarea. Este foarte importanta pentru ca planta nu poate produce singura energia de care are nevoie pentru a se dezvolta. Fie ca are prea multe flori si nu poate sa le duca, fie ca nu are destula lumina etc. Se gasesc in comert o multime de fertilizatori. Cautati ceva organic.

-Temperatuta constanta. Orhideelor nu le place frigul, de aceea temperatura nu trebuie sa oscileze foarte mult in intervalul zi- noapte.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.