Violeta Alexandru a dat ordin: Ce se intampla cu pensiile acestor romani

Violeta Alexandru, ministrul Muncii ii asigura pe cei care au iesit la pensie in strainatate ca nu vor mai astepta ani de zile calcularea pensiilor.

“De ziua lor, a romanilor de pretutindeni, le spun atat: ii respect, stiu ca muncesc pentru fiecare ban castigat. Pentru ei, nu am sa renunt la niciun efort pentru a le face viata mai usoara la munca. De aici, de acasa, de unde ma gandesc zilnic la ce pot sa fac mai mult pentru ca ei sa simta ca nu sunt uitati. Pentru cei care au iesit la pensie in strainatate, ii asigur ca vine curand ziua in care nu vor mai astepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de cand drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Si cu vesnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de cata rezistenta intampin, voi face sistemul sa va respecte. Am tot intrebat daca a existat o preocupare, in trecut, a ministrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi cand vad ca iese la iveala indiferenta lor”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Citeste si articolul :   Rasturnare de situatie. Cand se dubleaza, de fapt, alocatiile

Ministrul a mai spus ca, de doua luni, a dat ordin Caselor de Pensii pentru a urgenta recuperarea intarzierilor  si ca va relua discutiile cu autoritatile din Italia, Spania si nu doar acestea, imediat ce trece perioada critica in combaterea pandemiei.

“Este o problema care implica autoritatile din Romania dar si din strainatate. Le multumesc romanilor care isi invata copiii sa vorbeasca romaneste sau care ii ajuta sa nu uite limba romana. Acest lucru, pentru mine, este de nepretuit”, mai spus Violeta Alexandru.