Pulverizati rosiile cu apa si bicarbonat de sodiu. Este de necrezut cat de benefic este acest amestec

Pentru operatiuni mai mari in gradina, tehnologia moderna s-a dezvoltat destul de mult, comercializandu-se tot felul de substante toxice, dar pentru operatiuni mai mici, merita sa cautati o alternativa ieftina si ecologica.

O astfel de alternativa este sa folositi bicarbonatul de sodiu in gradina. Sa va aratam pentru ce este bun:

Indulceste rosiile-  Deoarece reduce aciditatea solului, indulceste rosiile. Se adauga 2 linguri de bicarbonat la 5 litri de apa si se pulverizeaza rosiile.

Fungicid- Amesteca 4 lingurite de bicarbonat cu 4-5 l de apa pentru a obtine un fungicid de casa care functioneaza cel putin la fel de eficient ca unele cumparate din magazin, dar mai ieftine, plus contine mai putine substante chimice si toxine.

Publicitate

Publicitate

Actioneaza contra daunatorilor-  Amestecati cantitati egale de bicarbonat si faina si apoi presarati amestecul pe plante (precum broccoli, varza). Acest amestec ucide viermii de pe varza fara a face dezastru ecologic in gradina.

Indeparteaza melcii- Presarati putin bicarbonat amestecat cu coji de oua pisate in jurul plantelor. Acest amestec nu lasa melcii sa se apropie de planta. Ca o alternativa, puteti presara cenusa in jurul plantelor.

Citeste si articolul :   Flori fara pretentii pe care le poti darui cu drag

Indeparteaza microbii- Ca si in cazul nostru, al oamenilor, spalatul pe maini este foarte important pentru a tine microbii la distanta. Putem, astfel, ajuta si plantele. Faceti un amestec de bicarbonat de sodiu, cateva picaturi de detergent si apa. Amestecati bine intr-o stica si apoi pulverizati plantele care au daunatori.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.