Prima tara din Europa care sarbatoreste victoria impotriva noului virus. Ce au facut special

Primul stat din Europa care sarbatoreste victoria impotriva coronavirusului este Muntenegru. Conform datelor Institutului National de Sanatate Publica din Muntenegru, duminica nu s-a mai inregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19.

In Muntenegru nu s-au mai inregistrat cazuri noi de infectare cu coronavirus timp de 20 de zile consecutiv.

Oficialii din Muntenegru anuntau in urma cu 68 de zile, primul caz de COVID-19.

Conform institutului national de sanatate publica din Muntenegru, in ziua precedenta au fost prelucrate 140 de teste si niciunul nu a iesit pozitiv. Astfel, in acest moment Muntenegrul nu are noi cazuri active de infectare cu noul coronavirus, a anuntat institutia.

Publicitate

Autoritatile Muntenegru au anuntat ca epidemia va fi declarata incheiata cand nu se vor mai inregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

Publicitate

Muntenegru a fost ultima tara din Europa care a confirmat existenta unui caz de COVID-19, la 17 martie. De atunci, in micul stat ex-iugoslav cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vindecari si noua decese.

Citeste si articolul :   Europa incepe sa se inchida. Revin restrictiile de la inceputul pandemiei.

Deniz Türkbay, un vanzator de produse pentru igiena spunea ca natura linistita si curata a muntenegrenilor a facut ca tara sa fie totusi ferita fata de tarile vecine. “Suntem o tara linistita si pasnica, avem grija de curatenia noastra si evitam zonele aglomerate. Pur si simplu nu mai iesim la cafenele sau in mall”, spune el.

Potrivit Reuters, Muntenegru a luat masuri in privinta coronavirusului, la fel ca restul tarilor afectate. Adunarile publice au fost interzise, scolile, porturile si unele granite au fost inchise pentru cel putin 14 zile ca masuri preventive impotriva Covid-19.

Pe de alta parte, autoritatile din Muntenegru au impus o interdictie de circulatie pentru a limita raspandirea pandemiei COVID-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.