Alexandru Rafila a dat vestea mult asteptata! Ce se intampla, de fapt, de la 1 iunie.

Potrivit reprezentatului roman al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, urmatoarea etapa de relaxare a masurilor va depinde de numarul de noi imbolnaviri. Daca lucrurile continua sa mearga in aceasta directie, situatia se poate schimba in bine de la 1 iunie. Se pare ca suntem pe drumul cel bun momentan.

Vom putea ajunge la o noua masura de relaxare dupa 1 iunie daca cetatenii continua sa respecte masurile impuse de autoritati. Cu toate ca medicul spune ca nu ar trebui sa ne grabim sa luam decizii, mai bine sa asteptam finalul saptamanii viitoare ca aceasta teorie sa se confirme. Un semn bun este ca au trecut deja 9 zile de la prima etapa a relaxarilor si numarul de noi imbolnaviri este in scadere.

„La noi s-a semnalat, cel putin pana astazi, o scadere a numarului de cazuri. Daca lucrurile raman asa, este foarte bine si atunci sigur ca se poate trece la o etapa ulterioara, inseamna ca lumea s-a obisnuit cu recomandarile, le respecta si este o masura de sanatate publica care isi arata eficienta si ofera si argumente autoritatilor sa poata sa continue programul de relaxare. (…)

Citeste si articolul :   Germania isi inchide granitele cu Cehia si regiunea austriaca Tirol, cu mici exceptii

Haideti sa asteptam sa vedem cum decurg lucrurile pana la sfarsitul saptamanii viitoare pentru ca discutam despre aceasta perioada de doua saptamani in care evaluam impactul masurilor de relaxare si daca acest trend se confirma, ceea ce ar fi imbucurator, de obicei dupa ce apar aceste masuri de relaxare de regula se semnaleaza o crestere.”, a declarat Alexandru Rafila.

Avand in vedere faptul ca mai sunt oameni care nu folosesc cum trebuie masca de protectie, medicul a mai vorbit si despre utilizarea corecta a acestora. Daca mastile nu sunt purtate corespunzator, acestea sunt ineficiente.

„Trebuie refolosite dupa ce sunt spalate, asta este ideea. Ar trebui sa avem, dupa parerea mea, un mic recipient in care putem sa depozitam aceasta masca dup folosire, astfel incat ulterior, cand ajungem la domiciliu, sa putem sa o spalam.

Ele trebuie igienizate si manipulate cat mai putin dupa utilizare, de fapt despre asta este vorba. Ceea ce este important, dupa spalare sa o calci cu un fier de calcat cu aburi si atunci se poate folosi fara niciun fel de problema. Daca ne spalam pe maini dupa ce folosim masca atunci sigur nu avem nicio problema” a mai spus Alexandru Rafila.

Autor