Seful ATI Romania, adevarul despre cat de eficienta este masca: “Exista o sansa mare sa faci…”

Doctorul Dorel Sandesc, presedintele Asociatiei de Anestezie si Terapie Intensiva, indeamna populatia sa respecte in continuare regulile de protectie impotriva infectarii cu COVID-19.

Din spusele sefului ATI Romania, ignorarea acestor reguli va duce la cresterea numarului de cazuri noi de infectare cu coeonavirus..

Publicitate

Dorel Sandesc a declarat ca mastile de protectie trebuie purtate, deoarece ne pot feri de forme grave ale bolii.

“Din pacate, iata, vedem ca nu aplicam singurele masuri care ne pot asigura diminuarea numarului de cazuri grave si evitarea unei situatii critice in care sa se recurga din nou la lockdown.

Publicitate

Mastile nu doar ca scad numarul de cazuri, dar s-a vazut ca atunci cand porti masca, chiar daca vei fi infectat, exista o sansa mare sa faci o forma usoara sau asimptomatica”, a spus Dorel Sandesc la Europa FM.

Sectiile ATI fac fata, deocamdata, valului de infectari.

Medicul mentioneaza ca momentan, sectiile de Terapie Intensiva fac fata valului de noi infectari, dar mai sunt judete precum Cluj Napoca si Timis, unde nu mai exista locuri libere la ATI sau sunt foarte putine

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita avertizeaza: Varianta indiana a COVID poate deveni dominanta in Romania.

Totodata, multi medici de terapie intensiva sunt detasati in permanenta din centre mari pentru a ajuta in zonele grav afectate.

“Am colegi detasati la Ploiesti, Turnu Severin, Orsova, Lugoj, Arad, la alte spitale din Timisoara din linia unu sau doi de lupta. Acest fenomen exista si chiar e salutara solidaritatea colegiala pe care am intalnit-o si s-a manifestat de la inceput”, a mai declarat Dorel Sandesc.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.