Noaptea Muzeelor: Peste 60 de muzee din Romania s-au inscris la eveniment

Peste 60 de muzee si operatori culturali din Romania vor participa la a saisprezecea editie a Noptii Europene a Muzeelor. Din cauza epidemiei, programul final al manifestarilor poate fi oricand modificat, iar organizatorii vor acorda mare atentie actiunilor din mediul online.

Peste 60 de muzee si operatori culturali din toata tara s-au inscris anul acesta pentru a sarbatori, pe 14 noiembrie, a saisprezecea editie a Noptii Europene a Muzeelor.

Organizatorii evenimentului anunta ca din cauza pandemiei, muzeele sunt gata sa abordeze evenimentul si in mediul online si propun publicului diferite activitati interactive pe retelele sociale si pe website-urile proprii.

Totodata, Reteaua Nationala a Muzeelor roaga muzeele si organizatiile culturale inscrise sa isi desfasoare proiectele programate numai pana la ora 21:00, adaptate la noua legislatie guvernamentala referitoare la activitatile cu public si restrictionarea circulatiei pe timp de noapte.

Publicitate

Pentru siguranta participantilor, organizatorul le recomanda participantilor sa verifice oferta muzeelor pentru actualizari de ultim moment.

Noaptea Muzeelor a fost afectata profund de actualul context pandemic pe care-l traim. Dupa cum bine stim, editia 2020 trebuia sa fie organizata, ca de obicei, in luna mai. Organizatorul european a mutat evenimentul la mijlocul luni noiembrie. Situatia este din ce in ce mai incerta, dar siguranta oamenilor este pe primul loc. De aceea, in functie de masurile impuse de catre autoritatile statului, evenimentele din offline ar putea fi oprite, deci programul propus pe platforma Noaptea Muzeelor ar putea suferi modificari pana in ziua de 14 noiembrie. In acest caz, evenimentele din Noaptea Muzeelor vor fi organizate in mediul virtual, unde, pe langa ofertele punctuale ale muzeelor si organizatiilor participante, am pregatit si alte doua proiecte digitale de anvergura”, a declarat Dragos Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

Citeste si articolul :   Record de decese din cauza COVID-19 in Romania

In situatia in care Noaptea Muzeelor se va desfasura conform planificarii initiale, Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania nu recomanda persoanelor in varsta sau vulnerabile din punct de vedere medical sa participe fizic la aceste evenimente, ci sa opteze pentru cele din mediul online.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.