Zece puncte de trecere a frontierei deschise la granita romano-ungara de joi dimineata

De joi dimineata, de la ora 6.00, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei la granita romano-germana, in urma discutiilor dintre ministrii de Interne ai celor doua state, pentru a se evita, astfel, aglomeratia din ultimele zile.

Politia de Frontiera din Romania a anuntat ca pentru punerea in aplicare a solutiilor de fluidizare a traficului la granita de vest, stabilite in cadrul intalnirii care a avut loc in Ungaria, la Budapesta, marti, intre ministrii de interne ai Romaniei si Ungariei, Marcel Vela si Sandor Pintér, sefii politiilor de frontiera din cele doua state au purtat discutii in cadrul carora au stabilit, miercuri, detaliile tehnice pentru implementarea acestora la frontiera comuna.

Astfel, incepand cu data de 21 mai, de la ora 06.00, la granita romano-ungara sunt deschise zece puncte de trecere a frontierei, atat pentru traficul de masini si persoane, pentru efectuarea formalitatilor specifice pe sensul de intrare / iesire in / din tara si cu respectarea masurilor dispuse pe linie de sanatate publica din cele doua state.

Citeste si articolul :   Papa Francisc s-a vaccinat la Vatican impotriva Covid-19

Este vorba de PTF Petea si PTF Urziceni – judetul Satu Mare, PTF Valea lui Mihai, PTF Bors, PTF Salonta – judetul Bihor, PTF Varsand, PTF Turnu, PTF Nadlac I, PTF Nadlac II – judetul Arad si PTF Cenad – judetul Timis.

„Tot pentru fluidizarea traficului in punctele de frontiera si pentru a veni in sprijinul persoanelor care nu se deplaseaza cu mijloace de transport personale, incepand cu aceeasi data si aceeasi ora, sunt operationale pe teritoriul Ungariei, in regim permanent, doua culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze / autocare, cu intrare in Romania prin P.T.F. Nadlac II – Autostrada si P.T.F. Bors”, anunta Politia de Frontiera romana.

Potrivit sursei citate, intrarea in Romania prin cele zece puncte de frontiera se realizeaza in regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea conditiilor legale dispuse in contextul epidemiei, respectiv controlul specific la intrarea in tara, completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea triajului epidemiologic de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica in vederea stabilirii masurilor obligatorii de izolare/carantina la locuinta, dupa caz, carantina institutionalizata.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 930 cazuri noi si 98 decese

Pentru informatii privind situatia punctelor de frontiera deschise traficului international dar si pentru evitarea timpilor mari de asteptare de la granita dintre Romania si Ungaria

Autor