Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor va fi inmormantat vineri

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor va fi inmormantat vineri. Sicriul va fi depus de miercuri seara la Catedrala Arhiepiscopala din Suceava, iar Arhiepiscopia atrage atentia ca spatiul este limitat si accesul ar putea fi restrans.

Slujba inmormantarii Parintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei si Radautilor va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopala din Suceava, incepand cu ora 12.00, fiind precedata de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neinsufletit al Arhipastorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorintei sale, la Manastirea Sihastria Putnei, in mormantul pe care Inaltpreasfintia Sa si l-a pregatit dinainte.

Miercuri seara, sicriul va fi depus la Catedrala Arhiepiscopala din Suceava.

Publicitate

Publicitate

„Cei care vor dori sa-si ia ramas bun de la Arhipastorul lor sau sa participe la slujba inmormantarii sunt rugati sa respecte masurile si indrumarile specifice acestei perioade. Ii rugam pe preoti si pe credinciosi sa fie intelegatori si constienti de faptul ca spatiul este unul limitat, astfel incat va fi posibil sa apelam la o restrangere a accesului atat pe durata depunerii trupului neinsufletit, cat mai ales in timpul slujbei de inmormantare a Parintelui Arhiepiscop Pimen. Nadajduim ca, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele vesnice, situatia sa fie cu mult imbunatatita si restrictiile vor fi reduse, astfel incat sa avem posibilitatea cu totii de a cinsti asa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipastor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, se arata intr-un comunicat transmis de Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Citeste si articolul :   6.333 de noi cazuri de Covid si 148 de decese. 1.288 de persoane, internate la ATI

Ips Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor a incetat din viata in sectia ATI a Institutului Matei Bals din Capitala, din cauza coronavirusului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.