De ce se onduleaza frunzele rosiilor. 4 cauze des intalnite

Cel mai adesea, frunzele de rosii incep sa se curbeze cand vine caldura, temperatura aerului creste peste 30 de grade. In sere, in special acolo unde ventilatia este slaba, temperatura poate atinge si 45-50 de grade. Dar, principalul motiv pentru ondularea frunzelor rosiilor este o temperatura prea ridicata, lipsa de umiditate sau nutritie. Si primul lucru de facut atunci cand vedeti frunze rasucite la rosii este sa ventilati sera.

De ce se onduleaza frunzele rosiilor:

1. Din cauza caldurii

Cand temperatura aerului din sera creste peste 30 de grade, rosiile se incolacesc pentru a se ascunde cel putin partial de razele soarelui.

Ce trebuie sa faceti: Umbriti sera in varful caldurii, nu inchideti usile nici ziua, nici noaptea. Daca este posibil, instalati un ventilator.

2. Udare insuficienta

Desi rosiilor le place caldura si nu au nevoie in special de udare constanta, plantele trebuie sa fie furnizate cu apa cel putin o data pe saptamana si, mai des, in timpul caldurii. Si este intotdeauna bine sa varsati apa sub frunze, direct pe sol. Spre deosebire de castraveti, care isi raspandesc radacinile la suprafata pamantului, rosiile se duc adanc in sol. Daca nu udati mult, atunci plantele nu vor avea suficienta umiditate.

Citeste si articolul :   Rugaciunea pe care Parintele Arsenie Boca o spunea in fiecare sambata dimineata. Spune-o astazi si Domnul va fi cu tine

La o temperatura de +16 … +20 grade, rosiile sunt udate la fiecare 7-10 zile; la +20 … +25 – o data la cinci zile; la +25 … +30 – in 2-3 zile; daca temperatura aerului creste pana la 30 si mai sus, atunci rosiile sunt recomandate sa fie udate pe baza umiditatii solului: daca se usuca repede, atunci trebuie udate in fiecare zi.

3. Lipsa de nutrienti

Uneori frunzele se onduleaza daca rosiile au lipsa de nutrienti.

4. Ingrasamant in exces

Si acest lucru afecteaza rosiile si frunzele pot incepe sa se onduleze. Mai ales atunci cand exista o supraabundenta de ingrasaminte organice, de exemplu, pasiunea pentru ingrasamantul verdesau balegarul.

 

Autor