Victorie impotriva noului virus! Oamenii de stiinta au descoperit un anticorp care poate „100%” sa blocheze coronavirusul

O companie biofarmaceutica din California sustine ca a descoperit un anticorp care ar putea proteja corpul uman de coronavirus .

Ulterior vineri, Sorrento Therapeutics va anunta descoperirea anticorpului STI-1499, despre care compania din San Diego a spus ca poate oferi „inhibarea 100%” a COVID-19, adaugand ca un tratament ar putea fi disponibil luni inainte ca un vaccin sa intre pe piata.

“Vrem sa subliniem ca exista o cura. Exista o solutie care functioneaza 100 la suta”, a declarat pentru Fox News dr. Henry Ji, fondator si CEO al Sorrento Therapeutics. “Daca ai anticorpul neutralizant in corpul tau, nu ai nevoie de distantarea sociala. Poti merge in societate fara teama”.

“Aceasta isi pune bratele in jurul virusului. Se infasoara in jurul virusului si il scoate din corp.”, a spus Dr. Henry Ji, CEO si fondator, Sorrento Therapeutics

Prin testari suplimentare, cercetatorii de la Sorrento au descoperit ca a existat un singur anticorp care s-a dovedit a fi 100% eficient in blocarea COVID-19 de la infectarea celulelor de sanatate – STI-1499.

Citeste si articolul :   China anunta, dupa teste clinice, ca medicamentul antiviral pentru gripa Favipiravir este eficient impotriva COVID-19

„Cand anticorpul impiedica un virus sa intre intr-o celula umana, virusul nu poate supravietui”, a spus dr. Ji. “Daca nu pot intra in celula, nu se pot reproduce. Asadar, inseamna ca daca impiedicam virusul sa obtina celula, virusul moare in cele din urma. Corpul elimina virusul.”

Dr. Ji a subliniat ca anticorpul poate fi utilizat ca terapie preventiva, deoarece nu exista efecte secundare si ca poate fi mai eficient decat orice vaccin care poate fi dezvoltat.

„Aceasta este cea mai buna solutie”, a spus el.

Dr. Mark Brunswick, vicepresedintele senior al Sorrento, a spus ca dezvoltarea tratamentelor cu anticorpi poate fi mai eficienta in combaterea rapida a coronavirusului. In timp ce un tratament cu vaccin poate dura pana la 18 luni, un tratament anti-organism eficient poate deveni disponibil in mult mai putin timp si cu o rata de succes mult mai mare.

Autor