O cafenea din Germania a venit cu o modalitate creativa de a ajuta clientii sa mentina distanta sociala sigura

Sambata trecuta, proprietarii Cafe Rothe din Schwerin – un oras din statul de origine al cancelarului german Angela Merkel din Mecklenburg-Pomerania Occidentala – au fost lasati sa isi redeschida usile vizitatorilor dupa ridicarea restrictiilor de coronavirus.

In timp ce oamenii se bucurau de companie si de vreme, deviza de la cafenea era: „Mentine distanta sociala”.
In loc sa foloseasca marcaje pe podea si panouri pentru a tine oamenii departe, proprietarii cafenelei au distribuit palarii de paie cu doua tuburi de inot colorate atasate in partea de sus.

Pentru a marca ocazia, proprietarul Jaqueline Rothe a postat o fotografie pe pagina de Facebook a cafenelei in care sunt prezentati clientii care stau la mese cu noua lor casca.

„Astazi este asa: masurarea distantei”, a scris ea in titlu.

Publicitate

cafenea

Rothe, in varsta de 52 de ani, a declarat pentru CNN numerosi clienti fericiti care s-au prezentat la cafenea pentru a savura o cafea, o prajitura sau o bere la soare.

Citeste si articolul :   Doliu in tara noastra. S-a stins profesorul genial al Romaniei

„Aceasta a fost metoda perfecta de a tine clientii la distanta – si una distractiva”, a spus ea. Compania locala de televiziune RTL, care filma redeschiderea cafenelelor si restaurantelor, a venit cu ideea.

“A fost un gag perfect si, desigur, a fost amuzant. Clientii nostri au apreciat asta. Dar ceea ce ne-a aratat (a fost) cat de dificil este sa mentinem o distanta de 1,5 metri”, a spus Rothe, care a spus ca a fost surprinsa de atentia pe care fotografia ei a primit-o in presa din intreaga lume.

Cafeneaua si cofetaria au, de obicei, 36 de mese in interior si 20 exterioare pe vreme mai calda, a spus Rothe.

“Dar, cu noile masuri de igiena si distantare sociala, avem doar 12 mese in interior si doar opt in exterior”, a spus ea.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.