Doctorul Virgil Musta, avertizare dura pentru romani: “Am motivele mele…

Celebrul medic de la Timisoara,Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara, cel care a reusit sa vindece peste 400 de pacienti infectati cu coronavirus alaturi de echipa sa, avertizeaza romanii ca perioada de pandemie inca nu a trecut si de aceea trebuie sa fim precauti.

Evolutia cazurilor de coronavirus, in urmatoarea perioada, va depinde de comportamentul oamenilor si de masurile de distantare pe care acestea le vor lua, cu alte cuvinte, oamenii trebuie sa fie responsabili.

”Marea responsabilizare si nu marea relaxare! Poate ca unora li se pare ca insist prea mult pe aceasta idee de a continua sa ramanem si dupa 15 mai foarte atenti si sa pastram la nivel personal si familial majoritatea masurilor de preventie si precautie cu care deja ne-am obisnuit. Dar am motivele mele, bazate pe ceea ce am trait intens in aceasta perioada si tocmai de aceea incerc sa explic si celor care, din fericire pentru ei, nu au ajuns sa simta pe pielea lor decat frustrarea izolarii, nu si boala. Stiu ca aceste doua luni de zile au reprezentat o perioada grea, in care pentru multi s-au acumulat multe frustrari, din diverse motive intemeiate.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins la doar 48 de ani. Anuntul a fost facut pe Facebook

Dar mai stiu foarte bine si ca destui oameni au suferit in spitale (unii inca mai sufera) din cauza acestui virus. Este o realitate pe care eu am trait-o direct. Am incercat impreuna cu colegii mei sa gasim in permanenta solutii astfel incat sa reusim sa le alinam suferinta si sa facem tot posibilul sa-i vindecam cat mai repede.

Publicitate

Chiar daca nu am ajuns la dramele din alte tari, noi medicii din linia intai am trait tot timpul cu gandul ca e posibil oricand sa explodeze numarul de cazuri si sa ajungem sa nu-i mai putem trata pe toti, in special cazurile grave.

Asa ca, daca pana acum am reusit sa tinem situatia sub control, in special datorita responsabilitati manifestate de marea majoritate a romanilor (asa cum am mai spus), nu vreau sa stergem cu buretele ce am castigat si sa traim din nou cu totii cu teama ca totul poate scapa de sub control.

Citeste si articolul :   Peste 1.600 de cazuri noi de Covid si 147 de decese, raportate in ultimele 24 de ore

Sa nu uitam ca totusi suntem inca intr-o pandemie, intr-o faza de platou, dar curba inca poate merge in jos sau in sus”, a postat medicul Virgil Musta pe Facebook.

De altfel, doctorul Virgil Musta a facut cateva recomandari pentru oamnei, pentru a-i ajuta pe romani in aceasta perioada:

“Protejarea persoanelor cu risc, atat prin atitudinea lor individuala, cat si prin atitudinea si ajutorul celor din jurul lor; respectarea masurilor de precautie individuala, ce constau in special in evitarea locurilor aglomerate, purtarea mastii, pastrarea distantei de 2 metri, dezinfectarea spatiilor si suprafetelor si spalarea mainilor; pe cat putem, daca ne deplasam pe distante scurte, sa mergem pe jos. In aer liber riscul de contaminare este mai mic.”

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.