Klaus Iohannis si Ludovic Orban, dati in judecata de Adrian Nastase

Nu este o gluma! Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, i-a dat in judecata pe presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban din cauza retragerii decoratiei Steaua Romaniei. Dosarul a fost inaintat si se afla pe rolul Curtii de Apel Bucuresti. Dosarul a fost deschis in data de 9 martie 2020.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a semnat pe data de 11 decembrie 2019 decretele privind retragerea decoratiilor celor care au condamnari penale, printre care si fostul premier, Adrian Nastase.

In luna ianuarie, Adrian Nastase spunea ca o sa-l dea in judecata pe Klaus Iohannis, catalogand drept  „meschin” gestul presedintelui de a retrage decoratiile tuturor celor care au condamnari penale.

„Am trecut intr-o alta faza, am facut o plangere prealabila, urmeaza o actiune in instanta, pentru ca dupa parerea mea e vorba de un gest discretionar in conditiile in care textul respectiv nu ofera niciun fel de garantie de stabilitate in ceea ce priveste acordaea sau retragerea decoratiilor. (….) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani si a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutam aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, intr-un fel mi se pare un gest absolut meschin si cu asta incheiem un capitol care ma deranjeaza”, spunea Adrian Nastase, intr-un interviu la Romania TV.

Publicitate

document

De ce a fost condamnat Adrian Nastase

Fostul premier a fost acuzat in acest caz ca, in perioada 2002 – 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii”. El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.