Ordonanta militara 12. Vela anunta noi masuri

Marcel Vela, Ministru de Interne, a prezentat ordonanta militara 12. Vela a anuntat ca se ridica masura de carantina impusa in Suceava si in alte opt comune.

Principalele declaratii facute de Ministrul de Interne

“Va prezint a 12-a ordonanta militara din aceasta perioada de stare de urgenta.

Incepand cu publicare in Monitorul Oficial, din aceasta seara se ridica masura de carantinare in municipiul Suceava si in zona limitrofa formata din opt comune: Adancata, Salcia, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitrocu Dragomirnei.

As dori sa multumesc compatriotilor din judetul Suceava pentru efortul, daruirea si implicarea lor din aceasta perioada. Prin tot ceea ce au facut, au avut grija de sanatate celor dragi si i-au protejat pe ceilalti cetateni din zonele limitrofe si din toata tara.

Sunteti eroii nostri, sunteti niste invingatori si pentru toate acestea va multumesc din suflet dumnevoastra, medicilor care au luptat in prima linie, colegilor din MAI, prefectului, presedintelui Consiliului Judetean, cat si tututor institutiilor implicate in acest efort titanic.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii, anunt de ultim moment: "Se aplica de la 1 august"

Ordonantale militare, toate mesajele care au venit catre dumnevoastra si nu au fost putine nu au facut altceva decat sa consolideze acest zid impotriva unui inamic invizibil si extrem de agresiv. Ne-a facut sa realizam ca suntem mai puternici doar impreuna.

Cum nu exista viitor fara prezent, asa nu poate exista o natiune puternica fara unitate si acum, in aceasta perioad grea am aratat mai mult ca niciodata ca putem fi uniti.

Trebuie sa tratam fiecare zi cu responsabilitate, sa ne gandim la sanatate noastra si a celor apropiati sufletului nostru in fiecare clipa.

Intr-o lupta venita prin surprindere, cu totii am gasit puterea pentru a ne aduna si a fi responsabili.
Stim exact ce avem de facut acum. Astazi, sa respectam toate indicatiile incepand cu distantarea sociala si acest simplu spalat pe maini timp de 20 de secunde.

Cu totii ne-am adaptat continuu si constant. In aceasta lupta nu a existat de multe ori o schita pentru ca nu a mai fost un asemenea razboi si previziunea unui deznodamant exact pentru ca dusmanul a fost invizibil, extrem de periculos si extrem de agresiv.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Iohannis anunta noi masuri. Ce avem voie sa facem din 15 iunie

Poate ca au existat foarte multe momente in care fiecare dintre noi am fost uimiti de acest pericol care pune viata la incercare.

Va asigur ca au fost momente in care intotdeauna ne-am gandit la binele dumneavostra si cum putem face ca sa resimtiti cat mai putin aceasta batalie care nu este usoara.

Va multumesc tuturor ca sunteti parte in aceasta lupta impotriva unui coronavirus care, asa cum vedeti, uimeste intreaga lume medicala.

Va multumesc pentru ca ati respectat ordonantele militare si pentru ca multi romani traiesc datorita efortului si sacrificiului dumnevoastra.

Pot ca ministru al Afacerilor Interne sa va garantez impreuna cu toti colegii mei din Guvern ca vom trece cu bine peste aceasta.

Ceea ce am spus si in mesajele anterioare ca impreuna vom trece si peste asta.
Inchei cu un gand simplu, dar foarte important: Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!”

Autor