Modificare de ultima ora: Cand intram in starea de alerta. Anuntul lui Orban

Premierul Romaniei, Ludovic Orban a anuntat ca Romania va intra in starea de alerta. Initia a fost vorba de data de 15 mai, dar acum s-a schimbat.

Declaratiile premierului Orban:

Potrivit premierului, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va declara joi starea de alerta.

„Astazi se incheie starea de urgenta instituita prin Decretul presedintelui Romaniei (…) In toata aceasta perioada de 60 zile in care presedintele ne-a oferit prin Decretul de instituire a starii de urgenta toate instrumentele necesare am putut sa facem fata acestei provocari neasteptate si care ne-a pus la grea incercare. Astazi, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va declara starea de alerta in cadrul situatiei de urgenta provocata de epidemia de coronavirus. Tot astazi, odata cu declararea starii de alerta, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta va institui toate masurile necesare pentru a apara viata si sanatatea romanilor. Aceste masuri vor avea caracter de obligativitate si vor fi stabilite in baza OUG 21 care reglementeaza situatiile de urgenta, raspunsul autoritatilor la situatiile de urgenta si care stabilesc starea de alerta”, a specificat Orban, joi, in cadrul sedintei de Guvern.

Publicitate

Premierul a anuntat ca vor fi luate masurile necesare pentru stoparea noului virus si nimic nu-i va impiedica.

„Nimic nu ne va impiedica sa luam toate masurile necesare pentru a putea sa facem fata in continuare provocarii generate de aceasta epidemie”, a mai spus Orban.

Unde se vor aplica noile reguli

„Este vorba de regulile privitoare la circulatia in mijloacele de transport public, este vorba de regulile privind functionarea spatiilor comerciale, regulile privind functionarea hotelurilor, regulile privind functionarea frizeriilor, coaforurilor si tuturor categoriilor de activitati pentru care se ridica restrictiile si unde este necesara o reglementare foarte serioasa a masurilor de sanatate publica pentru protejarea cetatenilor romani”, a mai spus Premierul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.