Ultima ora: Ministrul Sanatatii a facut anuntul asteptat de toti romanii

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a facut anuntul asteptat de toti romanii

”Ministerul Sanatatii a evaluat si a elaborat in aceasta perioada de 2 luni, proceduri pentru a putea gestiona pandemia. Suntem pe o panta descendenta in care incercam sa controlam pandemia. Aceasta pandemie nu se termina si nu se va termina acum. Chiar daca mergem pe panta descendenta, vedem, in continuare, un numar de cazuri noi. Dar nu putem lasa ca intr-o pandemie sa gestionam politic criza. Orice aglomeratie mai mare, ca este terasa, restaurant sau un grup mai mare de persoane care se intalnesc si stau inseamna si o recativare a unor focare”, a spus Tataru la Europa FM.

O alta intrebare a fost la ce ritm de confirmare a cazurilor se asteapta dupa 15 mai, ministrul Sanatatii a raspuns ca “ne asteptam la o crestere, sper sa nu fie accentuata, ci una lenta, de la o zi la alta, pe perioada scurta”.

“Din experienta, orice pandemie a ramas pe o perioada de un an jumatate-doi ani, cu elemente de tip epidemic in anotimpurile reci”, a adaugat ministrul.

Joi, la miezul noptii, Romania trebuie sa iasa din starea de urgenta si sa intre in cea de alerta. Ce se va intampla din acel moment, ramane sa vedem.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.