Veste buna! CCR da unda verde dublarii alocatiilor pentru copii.

Veste buna pentru copii si parinti. CCR a respins sesizarea facuta de  Guvernul Orban privind amanarea datei de intrare in vigoare.  Astfel, legea prin care se dubleaza suma alocatiilor, a primit unda verde.

Potrivit legii, data de intrare in vigoare este 1 august.

Dublarea alocatiilor este constitutionala

”In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate (…)

Publicitate

(…)si a constatat ca Legea privind respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrarii in vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii (…)

(…)precum si pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constitutionala in raport cu criticile formulate”, se arata in decizia CCR.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Citeste si articolul :   Legea privind predarea educatiei sanitare in scoli, analizata de CCR in 16 septembrie

Astfel, alocatiile vor fi in cuantum de:

a) 600 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.