Magazine inchise pe termen nelimitat. De ce nu vor retailerii nealimentari sa deschida

Patronatele din retailul nealimentar solicita proprietarilor de centre comerciale agrearea unei noi intelegeri prin care sa existe chirie zero in perioada pandemiei de coronavirus, in caz contrar amenintand cu boicotarea redeschiderii magazinelor.

“Este un apel disperat, pentru ca suntem intr-o situatie disperata. Exista proprietari de centre comerciale care au inteles conjunctura extraordinara si neprevazuta pe care o traversam, si care au adoptat atitudinea corecta de dialog si solutiile comerciale evidente. Exista, insa, multi proprietari care forteaza plata integrala a chiriilor in conditiile in care membrii nostri au activitatea suspendata.

Publicitate

Nu este corect nici moral si nici contractual, pentru ca retailerii nealimentari nu au putut beneficia de spatiile respective. Daca nu se intelege rapid ca nu avem de unde acoperi asemenea costuri ne vom indrepta spre colaps, iar efectele negative economice si sociale vor fi extrem de ample”, sustine Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv RORETAIL.

“Retailerii nealimentari au in plan sa nu deschida magazinele si sa nu participe la redeschiderea centrelor comerciale din Romania daca solicitarile lor pentru stabilirea unui nou tip de relatie comerciala nu primesc un raspuns favorabil”, atentioneaza organizatia.

Citeste mai multe pe incont.stirileprotv.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.