M-am luptat mult timp cu afidele, paduchii plantelor, dar aceste metode m-au ajutat! Plantele mele sunt in sfarsit salvate

Atat vremea calda cat si cea ploioasa contribuie la inmultirea afidelor, paduchii plantelor. Aceste insecte minuscule reprezinta o amenintare foarte mare pentru plante.

Cum distrug afidele plantele?

Aceste insecte minuscule produc daunte lente, infectand mugurii din care ies flori, facand planta sa nu mai infloreasca. Este foarte important sa eliminati afidele cat mai repede posibil, deoarece daca nu luam masuri impotriva lor , acestea se vor inmulti foarte repede.

Afidele ataca diverse flori, arbusti , copaci, si daca sunt lasate necontrolate, plantele se pot imbolnavi cu usurinta.

Publicitate

Afidele pot fi verzi, cenusii sau negre. Ele apar in grupuri pe dosul frunzelor.

Cum putem scapa de acesti daunatori?

Pe langa utilizarea substantelor chimice, exista si cateva metode dovedite pe care am dori sa vi le prezentam:

1. Folositi apa

Publicitate

Atunci cand observati afidele, stopiti plantele cu furtunul , deoarece debitul ridicat de apa le va elimina. Aceasta metoda trebuie incercata doar pe plantele care au frunzele viguroase.

Citeste si articolul :   Grecia, unda verde pentru „tratamentul miraculos” israelian

2. Pregatiti o solutie naturala

Pentru aceasta solutie veti avea nevoie de sapun si apa. Dati sapunul pe o razatoare, amestecati-l in apa calda si lasati-l sa se topeasca . 6 linguri din acest amestec se adauga in 2 litri de apa. Impartiti amestecul in doua parti egale si stropiti plantele doua zile consecutiv.

3. Usturoiul va poate da o mana de ajutor

Zdrobiti cativa catei de usturoi, apoi amestecati cu 1 litru de apa si 30 de ml de ulei. Uleiul si usturoiul indeparteaza daunatorii. Revizuim frunzele plantelor in fiecare saptamana si daca gasim vreun daunator, curatam frunzele cu aceasta solutie.

4. Amestec de detergent
Se amesteca putin detergent in 3 litri de apa si apoi se stropeste planta. O metoda la fel de buna ca apa cu sapun.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.