Un nou scandal in invatamant, dupa restrictiile impuse in cazul elevilor care locuiesc cu persoane de peste 65 de ani

Ministrul Educatiei vine cu noi lamuriri, dupa ce Institutul de Sanatate Publica a recomandat ca elevii care stau cu parintii sau bunicii de peste 65 de ani sa nu poata participa la pregatirea pentru examenele nationale.

“Nu este adevarat ca au interzis la scoala. INSP a facut o propunere, care poate fi imbunatatita. Noi vom propune ca si acestia sa poata veni la scoala, daca parintii lor decid ca nu prezinta un risc. Va fi decizia parintilor, ei vor evalua situatia de sanatate din familie. Daca, totusi, acestia se afla intr-o situatie de risc, elevii vor continua invatarea, fie online, fie prin telescoala, fie cu ajutorul testelor de antrenament”, a spus  Monica Anisie.

In plus, Ministrul Educatiei precizeaza ca a discutat cu secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a lua masuri speciale, astfel incat sa poata veni la scoala pentru pregatirea elevilor din clasele terminale si  profesorii de peste 65 de ani.

Citeste si articolul :   USR PLUS reactioneaza dupa demiterea ministrului Sanatatii: "Pe Vlad nu puteati sa il controlati sau sa il cumparati

Institutul National de Sanatate Publica a transmis un set de reguli si recomandari pentru masurile specifice ce vor fi dispuse de autoritati dupa data de 15 mai, odata cu incetarea starii de urgenta.

Publicitate

Masuri de protectie si prevenire pe perioada desfasurarii activitatilor de pregatire pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a si a 13-a) precum si pe perioada organizarii examenelor de evaluare nationala si bacalaureat:

1. Activitatea de pregatire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi care nu va dura mai mult de 3 ore, cu pauza de cel putin 10 de minute la fiecare ora, pentru aerisirea incaperilor.

2. La activitatile de pregatire este interzisa participarea elevilor si a personalului didactic sau auxiliar care locuiesc impreuna cu persoane ce sufera de afectiuni cronice sau persoane cu varsta de peste 65 de ani.

3. Elevii prevazuti la punctul 2 vor benefica de o forma de pregatire alternativa.

4. Pauzele se vor programa in asa fel incat simultan sa nu fie in pauza mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare, pastrand reguli de distantare.

Citeste si articolul :   A fost eliminata restrictia de varsta pentru vaccinul AstraZeneca

5. Inainte de inceperea activitatilor de pregatire/examinare, in spatiile unde acestea urmeaza sa se desfasoare, se va realiza dezinfectia suprafetelor cu substante biocide pe baza de clor sau alcool si aerisirea incaperii pentru o perioada de cel putin 30 de minute.

6. Accesul in interiorul scolii se va realiza doar dupa dezinfectia mainilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie sa depaseasca 37 grade C ) si nu trebuie sa prezinte simptome ale virozelor respiratorii.

7. Pe toata durata activitatilor desfasurate in scoala, atat elevii cat si profesorii vor purta masca, iar elevii vor fi asezati in banci astfel incat sa aiba cel putin un loc liber in stanga si dreapta si un rand liber in fata si spate.

8. Aruncarea mastilor purtate de elevi si profesori se va realiza in locuri special amenajate.

9. Activitatea de examinare se va desfasura cu respectarea tuturor masurilor mai sus prezentate, fara a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.