Numarul persoanelor pozitive COVID de la centrul de varstnici din Taga a ajuns la 45

Prefectul judetului Cluj, Mircea Abrudean, a anuntat ca la Centrul pentru persoane varstnice din comuna Taga au fost depistati pozitiv 45 de locatari ai centrului, dintr-un total de 56, acestia fiind transportati la spitale din Cluj-Napoca, relateaza corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Abrudean a declarat, duminica seara, ca au mai fost depistati pozitiv si 5 angajati ai centrului.

”La Centrul pentru persoane varstnice din localitatea Santioana, comuna Taga, ca urmare a testarii personalului la iesirea din tura de 14 zile, au fost depistati 5 dintre angajati pozitivi COVID-19, asimptomatici, in conditiile in care la testarea obligatorie la intrarea in tura erau negativi. S-a luat masura testarii tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistati 45 de pozitivi, asimptomatici. Acestia vor fi transportati la spitalele dedicate din Cluj-Napoca, la Medicala 1 si la Spitalul de Boli Infectioase”, a spus Abrudean.

Acesta a precizat ca restul locatarilor negativi vor fi mutati intr-o cladire separata, pana la finalizarea procedurilor de dezinfectie si nebulizare a cladirii principale.

De asemenea, Mircea Abrudean a confirmat ca unul dintre cei doi barbati anuntati decedati duminica in judetul Cluj de catre Grupul de Comunicare Strategica, in varsta de 80 ani, era internat in caminul din Taga.

”Acesta era fara simptome COVID-19 iar ca boli asociate prezenta dementa senila avansata, fara raspuns la stimuli. A decedat sambata, i s-au recoltat probe in aceeasi zi, fiind aspirat traheal si un fragment pulmon. La autopsie, macroscopic era pneumonie. Rezultatul pozitiv a fost confirmat la IML Cluj tot sambata”, a explicat acesta.

Anterior, prefectul Clujului a declarat pentru MEDIAFAX ca 31 de persoane internate in centrul de varstnici de la Taga fusesera confirmati pozitiv cu coronavirus, fiind asteptate rezultatele testarilor si pentru restul locatarilor institutiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.