Institutul national de sanatate publica avertizeaza ca toate hotelurile trebuie sa respecte masurile de baza pentru protejarea de COVID-19

Fiecare membru al personalului trebuie sa respecte cu strictete masurile de baza pentru protejarea impotriva COVID-19, cum ar fi igiena mainilor, distantarea fizica, evitarea atingerii ochilor, nasului si a gurii, respectarea igienei respiratorii, arata INSP, in draftul de recomandari.

Echipa de management ar trebui sa dezvolte un plan de actiune adaptat situatiei si sa-l puna in aplicare in conformitate cu recomandarile autoritatilor locale si nationale de sanatate publica, avand ca scop prevenirea cazurilor, gestionarea eficienta a cazurilor, si atenuarea impactului in randul clientilor si al personalului.

Planul de actiune poate fi evaluat zilnic sau ori de cate ori este nevoie si acesta poate cuprinde/se poate referi, la urmatoarele : a) Optimizarea comunicarii intre conducere si personal, pentru a pre-defini o politica de informare a oaspetilor, dar si pentru a furniza si obtine rapid informatii cu privire la incidentele care pot aparea in unitatea de cazare si pentru a cunoaste starea situatiei in orice moment. b) Optimizarea comunicarii intre conducere si client, prin postere informative pentru a creste impactul mesajelor cheie in randul oaspetilor, inclusiv 9 promovarea igienei mainilor (spalarea pe maini timp de cel putin 20 de secunde, pe toate partile mainii), si igiena respiratorie.

De asemenea personalul de la receptie trebuie sa fie suficient de bine informat cu privire la COVID-19, astfel incat sa isi poata indeplini sarcinile in conditii de siguranta si sa poata preveni o posibila transmitere a COVID-19 in cadrul unitatii.

Acesta trebuie sa fie in masura informeze oaspetii cu privire la politica unitatii in materie de masuri preventive adoptate sau alte servicii ce pot fi solicitate de oaspeti (de exemplu, servicii medicale si farmaceutice disponibile in zona sau in unitate).

In plus, acesta ar trebui sa sfatuiasca oaspetii cu simptome respiratorii sa stea in camerele lor pana cand vor fi consultati de catre un medic – conducerea se va ocupa imediat de aceasta – si sa poata oferi recomandari de igiena de baza, daca este nevoie. Personalul de la receptie, trebuie sa asigure accesul la informatii oficiale, actualizate, cu privire la calatoriile catre si dinspre tarile sau zonele cu transmitere (COVID-19). c) Se va stabili de catre echipa de management politica de ocupare a camerelor, privind persoanele insotitoare, in situatia in care exista un caz suspectat de COVID-19.

Pentru astfel de cazuri, in cadrul receptiei, trebuie sa fie disponibile imediat numerele de telefon ale directiei de sanatate publica judetene/a municipiului Bucuresti , pentru a putea fi utilizate ori de cate ori exista posibilitatea ca un oaspete sa fie bolnav.

Articolul continuă după reclame

In cadrul receptiei trebuie sa existe o trusa medicala care sa contina: – Dezinfectant/servetele cu efect antibacterian pentru curatarea suprafetelor (servetele). – Masti pentru fata/ochi (separate sau combinate, scut facial, ochelari de protectie). Trebuie mentionat ca mastile faciale de unica folosinta pot fi utilizate o singura data (consultati Recomandarile privind utilizarea mastii). – Manusi (de unica folosinta) – Sort de protectie (de unica folosinta) – Halat medical lung, cu maneci lungi – Sac de unica folosinta pentru deseuri (pericol biologic) e) Se vor promova masurile de distantare sociala, curatarea mainilor si igiena respiratorie.

Citeste si articolul :   Ce salariu are Raed Arafat, omul-cheie al acestor zile in Romania.

Principalele masuri de prevenire a transmiterii de COVID-19 sunt distantarea sociala, si efectuarea frecventa a igienei mainilor si respectarea igienei respiratorii. Aceste masuri ar trebui reamintite oaspetilor, ca o forma de ospitalitate, desi probabil acestia sunt deja familiarizati cu ele.

Distantarea sociala presupune abtinerea de la imbratisare, pupat sau strangerea mainilor in cadrul interactiunilor cu oaspetii, dar si cu personalul. Aceasta presupune mentinerea unei distante de cel putin 1 m si evitarea oricarei persoane care tuseste sau stranuta.

Se recomanda monitorizarea oaspetilor din unitate, care pot fi bolnavi, dar cu respectarea reglementarilor privind protectia datelor cu caracter personal si a dreptului la viata privata si confidentialitate. Personalul de la receptie ar trebui sa inregistreze toate incidentele relevante pe care le constata, cum ar fi cererile pentru consultatii medicale. Aceste informatii vor ajuta oaspetii, prin: recomandari adecvate, facilitarea depistarii din timp si gestionarea rapida a cazurilor suspectate, impreuna cu autoritatile sanitare locale.

Personalul de la receptie trebuie sa aiba o abordare discreta in privinta acestor informatii, si ar trebui sa asigure faptul ca doar conducerea si serviciile medicale vor evalua situatia si vor lua deciziile corespunzatoare.

Citeste si articolul :   Secretul vietii personale a lui Nikola Tesla: De ce nu si-a intemeiat o familie

Nu vor functiona intr-o prima etapa restaurantele; barurile; cafenelele si cofetariile din incinta hotelului. Servirea mesei se va face in regim room service. Este preferabil sa se foloseasca tacamuri si vesela de unica folosinta.

Locurile de joaca special destinate copiilor vor fi inchise
Locurile special amenajate pentru fitness, saune; piscina interioara; etc, din incinta hotelurilor, in aceasta prima etapa, raman inchise.

Spalarea si dezinfectia suprafetelor din camere si spatii comune, se va face mai frecvent decat deobicei, cu solutii speciale biocide, avizate de catre MS in scopul acesta.

Folosirea lifturilor va fi facuta doar daca este strict necesar si numai de catre cel mult doua persoane o data, care vor purta masti de protectie in tot timpul folosirii liftului. Este recomandabil ca cele doua persoane sa fie din aceeasi familie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.