Institutul National de Sanatate Publica: Accesul in saloane de infrumusetare sa se faca pe baza de programare

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) propune, in draftul de recomandari referitoare la reluarea activitatii de catre centrele de infrumusetare, ca accesul in saloane sa se faca pe baza de programare, pentru a nu exista persoane in asteptare in interiorul incintei.

Redam integral propunerile transmise, sambata, de INSP:

„Reguli de organizare si desfasurare a activitatilor de ingrijire personala in spatiile special destinate

1. Prin activitatea de ingrijire personala se intelege activitatea desfasurata in spatii special destinate pentru frizerie, coafura, manichiura, pedichiura si cosmetica.

Publicitate

2. Accesul la aceste servicii se realizeaza cu programare prealabila, astfel incat sa nu existe persoane in asteptare in interiorul incintei, asigurandu-se o suprafata minima de 4 mp pentru fiecare client si o distanta minima de 2 m, intre oricare 2 persoane apropiate;

Publicitate

3. La efectuarea programarii, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul in interiorul incintei se va realiza doar dupa verificarea temperaturii, care nu trebuie sa depaseasca 37.0, sub rezerva absentei simptomelor virozelor respiratorii si cu dezinfectia mainilor. Operatorul economic are obligatia de a pune la dispozitie materialele si substantele necesare.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, acuzatii fara pecedent: „Se pregateste infectarea mea cu ceva ce ar semana cu SARS-CoV-2, dar nu va fi SARS-CoV-2”.

4. Personalul angajat are obligatia de a purta in permanenta manusi si masca, iar dupa fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului si suprafetelor de lucru.

5. Mastile de protectie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar manusile vor fi dezinfectate dupa fiecare client.

6. Incinta va fi aerisita la un interval de cel mult 2 ore”.

Institutul National de Sanatate Publica a publicat, sambata, recomandarile ce vor fi dispuse de institutii, odata cu reluarea activitatii, dupa incetarea starii de urgenta.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Comentariile sunt închise.