Donald Trump a declarat ca administratia de la Washington nu a luat inca nicio decizie privind situatia directorului FBI

Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat vineri dupa-amiaza ca Administratia de la Washington nu a luat inca nicio decizie in cazul directorului FBI, Christopher Wray, in contextul neregulilor constatate in ancheta care l-a vizat pe fostul consilier prezidential Michael Flynn.

“Juriul este inca in deliberare in aceasta privinta (…)”, a afirmat Donald Trump pentru Fox News, conform site-ului de stiri Axios.com.

“Dar, stiti ceva?! Vreau sa se ocupe William Barr”, secretarul Justitiei. “Nu vreau sa fac nimic, vom vedea”, a precizat presedintele SUA, supus presiunilor politice sa ii retraga sustinerea directorului FBI, Christopher Wray.

Departamentul Justitiei a anuntat retragerea acuzatiilor impotriva lui Michael Flynn.

Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigatii din SUA, este criticat pentru modul in care s-a derulat ancheta FBI care l-a vizat pe fostul consilier prezidential pentru Siguranta Nationala Michael Flynn.

Michael Flynn a pledat vinovat in decembrie 2017 ca a mintit Biroul Federal de Investigatii in privinta conversatiilor avute cu Serghei Kislyak, ambasadorul rus la Washington din acea perioada. Investigatia se derula in cadrul anchetei mai ample a procurorului special Robert Mueller privind ingerintele electorale ruse si presupusa colaborare a echipei lui Donald Trump cu Moscova.

Oficiali republicani de rang inalt din cadrul Comisiei pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentantilor i-au trimis o scrisoare directorului FBI, Christoper Wray, in care au cerut reexaminarea anchetei care l-a vizat pe Michael Flynn si recunoasterea “neregulilor” comise de Biroul Federal de Investigatii. In plus, congresmenii republicani Jim Jordan si Mike Johnson cer audierea unui misterios agent FBI, Joe Pientka, care a participat in ianuarie 2017 la intervievarea in Casa Alba care a condus la inculparea lui Michael Flynn.

Citeste si articolul :   Informatie de ultima ora! in Bucuresti si Cluj nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare in etapa 2

Documente FBI arata ca agentii care s-au ocupat de ancheta aveau obiectivul de a-l face pe Michael Flynn “sa minta” in privinta contactelor cu oficiali rusi “pentru a obtine inculparea sau demiterea”. Documentele FBI – care contin note scrise in cadrul interogatoriilor – au fost furnizate Departamentului Justitiei in cadrul reexaminarii cazului Michael Flynn.

Congresmenii solicita ca FBI sa furnizeze toate documentele relevante pana pe 18 mai. In contextul vicierii anchetei, pronuntarea sentintei in cazul generalului Michael Flynn, care a fost si director al Agentiei de Informatii Militare (DIA) in intervalul 2012-2014, fusese amanata de cateva ori.

“Ceea ce i s-a intamplat generalului Michael Flynn, un erou de razboi, nu ar trebui permis sa i se intample vreodata din nou vreunui cetatean al SUA”, a declarat Donald Trump recent.

Conform site-ului Axios.com, liderul de la Casa Alba pare dispus sa ii retraga sustinerea lui Christopher Wray, pe care l-a numit in functia de director FBI dupa demiterea lui James Comey. Donald Trump ar vrea sa il demita pe Christopher Wray, dar probabil nu va face acest lucru inaintea scrutinului prezidential din noiembrie, au declarat oficiali citati de Axios.com.

Autor