Autoritatile din judetul Braila au refuzat sa primeasca la Spitalul Judetean 20 de persoane infectate cu COVID-19 de la spitalul din Adjud

In cele din urma, pacientii au ajuns la Spitalul din Focsani, printr-o decizie a Prefecturii din Vrancea.
Discutiile au aparut in urma unei dispozitii a Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei din cadrul MAI, din data de 8 mai.

Conform documentului, 20 de pacienti infectati cu COVID-19 urmau sa fie transferati de la Spitalul Municipal Adjud la Spitalul Judetean de Urgenta Braila. „In data de 08.05.2020, se va desfasura un transfer de pacienti confirmati COVID-19 de la spitalele din judetul Vrancea, astfel: de la Spitalul Municipal Adjud, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, Sectia Boli Infectioase, 20 de pacienti asimptomatici si forme usoare”, se arata in dispozitia trimisa centrelor judetene de coordonare.

Imediat, autoritatile brailene au luat atitudine, anuntand ca refuza transferul de pacienti.

„Oameni buni, spitalul este coordonat de Ministerul Sanatatii in aceasta perioada, deci sub nicio forma eu nu am fost instiintat de aceasta decizie, iar Spitalul a primit informatia oficiala pe fax in timp ce pacientii erau in drum spre spitalul din Braila. Afland prea tarziu de aceasta decizie, am crezut ca nu am timpul necesar sa intervin, insa dupa o discutie cu factorii de decizie de la nivel national, am spus raspicat ca la Braila se vor trata de COVID-19 doar cetatenii judetului”, a scris presedintele Consiliului Judetean, Iulian Chiriac, pe Facebook.

Explicatii a solicitat si primarul orasului Braila, care a cerut ca pacientii sa fie mutati la Focsani.

„A venit un document dimineata despre pacienti de la Adjud. Am intrebat de ce sa-i aduca la Braila. Este mai aproape pentru ei la Focsani. Daca ei au spatii in spital la Focsani, de ce sa vina la Braila? Este deranjant pentru pacienti, pentru familiile lor”, a spus, pentru MEDIAFAX, primarul orasului Braila, Marian Dragomir.

Dupa protestul autoritatilor din Braila, reprezentantii Prefecturii Vrancea au decis sa nu-i mai mute pe pacienti.

„In cursul zilei de astazi, din ordinul sefului Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei, motivat de aglomerarea spitalelor de la Adjud si Focsani cu pacienti infectati cu COVID-19, s-a dispus transferul a 50 de pacienti cu forme usoare sau asimptomatici la spitalele din Braila (20 de pacienti de la Adjud) si Rm Sarat (30 de pacienti de la Focsani). Dupa o analiza a situatiei, Institutia Prefectului Judetului Vrancea a decis ca pacientii sa nu mai fie transferati, catre spitalele respective fiind redirectionati viitorii pacienti care se vor incadra la categoria mentionata”, au anuntat, pe Facebook, reprezentantii Prefecturii Vrancea.

Citeste si articolul :   Printul William, scos din minti de Meghan Markle! Ce l-a infuriat pe fratele lui Harry

Braila este in topul judetelor cu cele mai putine cazuri de infectare cu COVID-19.

Scandalul izbucnit vineri nu este primul de acest tip. La sfarsitul lunii martie, autoritatile brailene au protestat vehement in urma aparitiei unei solicitari a Directiei de Sanatate Publica Galati privind realizarea unui centru regional pentru bolnavii cu COVID-19 la Braila. Conform planului care a starnit controverse, spitalele din Galati ar fi preluat toti bolnavii din Braila care nu sunt infectati cu noul virus.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.