Toti bolnavii de Covid-19 vindecati de medicul Virgil Musta, de la Timisoara, se intorc la spital. Ce spune renumitul doctor

Un nou program in premiera va avea loc la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Medicul Virgil Musta, omul care a vindecat peste 400 de oameni infectati cu coronavirus, nu se opreste aici si vrea sa ii readuca la spital pe toti cei care s-au vindecat de COVID 19.

Medicul Musta a spus la Digi24 cum se va putea proceda intr-o astfel de initiativa.

Medicul s-a gandit in primul rand la pacientii care prezentau modificari pulmonare la internare sau insuficienta respiratorie in timpul internarii.

“Vrem sa ii rechemam peste trei luni pentru a vedea daca se mentin leziunile pulmonare si daca da, vor fi introdusi intr-un program de recuperare pulmonara in spitalul nostru.

Publicitate

La COVID apar modificari care pot evolua ca boli cronice de plamani si cardiace.

Vrem sa evaluam asta si sa recomandam pacientilor sa beneficieze de recuperare pentru imbunatirea starilor clinice.

Sunt pacienti cu boli cronice care au facut COVID si la care, in urma modificarilor in timpul infectiei acute, a aparut avansarea fenomenelor bolii cronice pe care le-am analizat si vrem sa vedem cum evolueaza in timp.

Citeste si articolul :   Instanta a decis: Persoanele care stau la bloc pot avea caini si pisici doar cu acordul vecinilor

Sunt convins ca si la nivelul inimii pot aparea modificari.

Intentionam sa avem un proiect de colaborare cu Institutul de Cardiologie, si sa dezvoltam un studiu clinic impreuna”, a mai spus Virgil Musta.

Medicul a spus ca cei mai multi pacienti sunt de acord si vor fi contactati la inceperea proiectului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.