O romanca stabilita in Danemarca povesteste cum se face testarea acolo: “De dimineata am sunat medicul de familie care mi-a spus ca este nevoie sa faca un test covid.”

Andra Prunaru, o romanca stabilita in Danemarca, a povestit pe Facebook cum se face o testarea in tara respectiva.

Iata mesajul integral:

“Sunt romanca in Danemarca. Astazi am ajuns cu baietelul meu de 10 luni la un centru de testare covid. Toata noaptea cel mic s-a tras de urechi, a plans si ii curgea nasul. De dimineata am sunat medicul de familie care mi-a spus ca este nevoie sa faca un test covid. Mi-a dat un numar de telefon unde sa sun pentru o programare. Am sunat la ora 9:30 si m-au programat pentru ora 10:40. M-au intrebat unde locuiesc ca sa ma poata directiona catre centrul de testare din cartierul meu. La ora stabilita am ajuns la centrul de testare pentru copii. Sunt centre de testare pentru mai multe categorii de varsta.

Am intrat cu masina in cort pana in locul unde urma sa se faca testarea. In momentul in care am ajuns personalul medical care recolta probele si-a schimbat combinezonul, manusile si masca si a dezinfectat scaunul. Aceasta procedura are loc dupa fiecare pacient. In Danemarca oricine se poate testa la cerere fara sa fie intrebat de simptome si fara sa se tina cont de un numar de testari
anterioare. Testarile covid sunt gratuite. Pentru persoanele asimptomatice sau cu simptome usoare se prescrie tratament de catre medicul de familie. Urmaresc situatia din Romania si vad ca aici nu exista o mediatizare a cazurilor de covid ca in tara. Principala preocupare a danezilor este sa depisteze cat mai multe persoane cu covid de la primele simptome si sa le trateze astfel incat virusul sa nu ramana prea mult timp in organism.

Desi este un numar destul de mare de cazuri si aici, avem o comunicare buna cu unitatile de sanatate care se organizeaza foarte bine si nu permit agravarea cazurilor. In randul oamenilor nu se creeaza panica. Avem de partea noastra personalul medical care ne indruma pas cu pas de la primul simptom pana la vindecare” scrie romanca pe contul sau de Facebook.

Citeste si articolul :   VIDEO Petrecere cu mancare la ceaun in centrul celui mai mare focar de COVID-19 din tara. „Dragi politai, va dau un pont“

Autor