Putem sa iesim din localitate dupa 15 mai? Raspunsul oficial dat de Marcel Vela

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a afirmat ca dupa data de 15 mai se va putea iesi din localitate “fara a tine cont de limita de municipiu sau limita de judet”, si nu va fi nevoie sa se completeze declaratiile pe propria raspundere.

„Am decis urmatorul lucru: puteti sa mergeti, sa parasiti localitatea, fara a tine cont de limita de municipiu sau limita de judet. Asadar nu este impusa o limita, pentru ca era foarte dificil de impus limite in aceste zone metropolitane si in consecinta nu va exista o limita teritorial-administrativa in cadrul careia sa va puteti deplasa sau sa nu va puteti deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Se poate mege la iarba verde?

Un barbat a intrebat daca poate sa mearga la iarba verde in afara localitatii. Ministrul de Interne a raspuns ca poate sa merga, cu respectarea regulilor de distantare sociala.

Marcel Vela a afirmat ca dupa 15 mai mai nu va mai fi nevoie de completarea declaratiilor pe proprie raspundere pentru ca se asteapta la o “responsabilitate la fel ca si pana acum din partea cetatenilor”.

Citeste si articolul :   Traim cea mai severa criza de sanatate si criza economica de dupa Al Doilea Razboi Mondial

O alta intrebare a fost daca municipiul Suceava se va deschide, Vela a raspuns: “Decizia nu este la mine, ca ministru al Afacerilor Interne, sau la nivelul guvernamental, decizia va fi la specialistii in epidemiologie si in tot ce tine de oprirea raspandirii noului coronavirus, adica exista un grup tehnico-stiintific ce lucreaza in subordinea CNSSU care, impreuna cu INSP, vor evalua tot ceea ce tine de evolutia bolii, de statistica inregistrata in Suceava si de perspectiva ridicarii acestei carantine pentru Suceava”, potrivit stirileprotv.ro

Autor